Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 19

Į kovą su pažeidėjais įtraukė moksleivius (nuotraukos)

Kauno rajono policijos pareigūnai ir moksleiviai paskelbė kovą su rūkalus ir alkoholinius gėrimus nepilnamečiams parduodančiais prekybininkais. Antradienį Garliavoje surengta pirmoji prevencinė akcija „Nenuodyk manęs“.
Akcijos akimirkos
Akcijos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Garliava

Kartu su policijos pareigūnais dvidešimt vienas Garliavos mokyklų auklėtinis ir keturios socialinės pedagogės lankė visas Garliavos parduotuves ir prekybos kioskus, kuriuose prekiaujama tabako gaminiais. Prekeiviams akcijos dalyviai išdalijo informacinius lankstinukus, kuriuose dar kartą priminta, jog draudžiama parduoti tabako gaminius bei alkoholį nepilnamečiams.

Už nepilnamečiams parduodamas cigaretes, tabaką ar alkoholį atsakomybė gresia ne tik pardavėjams, bet ir prekybos vietos (parduotuvės, kiosko ar kitos) savininkui.

Akcijoje dalyvavę 10–16 metų Garliavos moksleiviai tik kikeno paklausti, ar žino, kur miestelyje galima įsigyti cigarečių ar alaus. Kalbesni buvo policijos pareigūnai. Pasak jų, pranešimų apie neteisėtai nepilnamečiams parduodamus alkoholinius gėrimus ar rūkalus gaunama nuolat. Tačiau pasitvirtinančių atvejų nėra daug.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Akcijos akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Akcijos akimirka

„Pernai per metus turėjome tris atvejus, kai skundai dėl nepilnamečiams parduodamų tabako ir alkoholio gaminių pasitvirtino“, – sakė Kauno rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Darius Joneikis.

Pareigūnas priminė, jog už nepilnamečiams neteisėtai parduodamas cigaretes, tabaką ar alkoholį atsakomybė gresia ne tik pardavėjams, bet ir prekybos vietos (parduotuvės, kiosko ar kitos) savininkui.

„Gaminį pardavusiam asmeniui gali būti skiriama bauda nuo 50 iki 100 Lt. Prekybos vietos savininkui gresia didesnė bauda – nuo 3 iki 5 tūkst. Lt“, – teigė pareigūnai. Baudos skiriamos ir asmenims, padėjusiems įsigyti nepilnamečiams neteisėtų prekių.

Pažeidėjai – ir moksleiviai

Kartu su moksleiviais organizuojama policijos akcija yra šviečiamoji. Pareigūnai viliasi, jog ji veiks kaip prevencinė priemonė ne tik prekybininkams, bet ir moksleiviams. „Sulaukiame labai daug skambučių apie prie mokyklų ir kitose viešose vietose rūkančius nepilnamečius. Beveik visi pranešimai pasitvirtina“, – nurodė D.Joneikis.

Vakar prasidėjusi akcija „Nenuodyk manęs“ bus tęsiama. Visą mėnesį tabako gaminiais ir alkoholiu prekiaujančiose parduotuvėse ir kioskuose kabės informaciniai plakatai, primenantys apie administracinę atsakomybę už tabako gaminių bei alkoholinių gėrimų nupirkimą ar kitokį perdavimą nepilnamečiams.

Policija laukia ir visuomenės pagalbos. Informaciją apie pažeidimus galima pateikti Kauno rajono policijos komisariato pareigūnams telefonu 8-37 39 53 03.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius