-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 03

Į Lietuvą politikai dažniau žvelgia iš sostinės

Aukščiausius postus užimančių politikų darbotvarkėje nedažnai randama vietos išvykoms į provinciją, rašo „Lietuvos žinios“.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Beveik aštuonis mėnesius prezidentės pareigas einanti Dalia Grybauskaitė susitikti su žmonėmis ne Vilniuje susiruošė aštuonis kartus. Valstybės vadovės atstovas spaudai Linas Balsys LŽ sakė, kad D.Grybauskaitė nori kiek įmanoma dažniau keliauti po Lietuvą, tiesiogiai bendrauti su žmonėmis.

„Gal kai kam prezidentės išvykos neatrodo dažnos, tačiau jų kokybė yra kitokia. Šalies vadovė važiuoja gerai pasirengusi, turėdama konkrečius sprendimus. Esminis mūsų tikslas – kad išvykos būtų ne reklaminės, o veiksmingos ir turiningos“, – aiškino L.Balsys.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė kol kas nėra suplanavusi nuolatinių išvykų po Lietuvą, tačiau I.Degutienė esą nenutolsta nuo paprastų žmonių ir kartkartėmis susitinka su Naujamiesčio rinkimų apygardos gyventojais. Minčių skirti daugiau dėmesio išvykoms po Lietuvą yra. Tačiau, pasak jos atstovo spaudai Juozo Ruzgio, I.Degutienei pirmiausia reikia atlikti būtiniausius darbus Seime.

Premjeras Andrius Kubilius pernai ir per kelis šių metų mėnesius kituose Lietuvos miestuose lankėsi 20 kartų. Tačiau nemaža dalis šių kelionių nebuvo skirtos tiesiogiai susitikti su gyventojais. A.Kubilius dalyvavo išvažiuojamuosiuose Vyriausybės posėdžiuose ar pasitarimuose, parodose, gamyklos atidaryme.

„Tačiau premjeras rasdavo laiko pabendrauti su žmonėmis“, – tikino A.Kubiliaus atstovė spaudai Jarda Paukštienė. Ji aiškino, kad gyventojai palankiai sutinka pasikalbėti atvykusį A.Kubilių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius