-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 25

Į Lietuvą rusai traukia atgaivos nuo karščių

Maskvą alinantys karščiai vėl rusams veria kelius į Lietuvą – šįmet vien Druskininkuose atvykėlių iš Rusijos ilsėjosi 66 proc. daugiau nei pernai. Kur kas ilgesnė eilė driekiasi ir prie Lietuvos ambasados Maskvoje.
Lagaminas
Lagaminas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiemet Druskininkus aplankė 30 proc. daugiau užsieniečių nei pernai. Iš viso šis kurortas per pirmąjį pusmetį sulaukė 110 tūkst. turistų, pirmadienį informuoja dienraštis „Lietuvos rytas“.

Iš jų 13 tūkst. rusų – tai 66 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, 18 proc. daugiau baltarusių ir lenkų, 17 proc. daugiau vokiečių. 13 proc. išaugo ir atvykstančiųjų iš Latvijos srautas.

„Dabar Maskvoje – alinantys karščiai. Užmiestyje tai ištveriamas karštis, bet didmiestyje, kur milijonas automobilių, tai vargiai pakeliama“, – sako Rusijos turizmo bendrovės „Travelita“, kuri verčiasi į Lietuvą veždama rusus, atstovė Nila Sidorova. Anot jos, šią vasarą poilsiu Lietuvoje susigundė 15–20 proc. daugiau Maskvos gyventojų. 70 proc. „Travelita“ klientų suka Palangos link, likę – į Druskininkus.

„Rusų šiemet išties gerokai daugiau. Kai kuriuos veidus jau pažįstame – yra tokių, kurie 20–30 metų važiuoja ilsėtis į Palangą ir pas mus praleidžia net po mėnesį. Šiemet daugiau rusų atvyksta nuosavais automobiliais, anksčiau dažniau atvažiuodavo traukiniu“, – lygino Palangos turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Egidija Smilingienė.

Šiemet birželio 1– liepos 15 dienomis Lietuvos ambasada Maskvoje rusams išdavė 13,265 tūkst. vizų, pernai tuo pat metu – 10,634 tūkst., o konsulate Sankt Peterburge – atitinkamai 2,489 tūkst. ir 2,553 tūkst. vizų.

Šiais metais per pirmąjį pusmetį Maskvoje išduota 23,988 tūkst., o pernai tuo pat metu – 19,285 tūkst. vizų. Sankt Peterburgo konsulate – atitinkamai 6,010 tūkst. ir 4,791 tūkst. vizų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius