-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 23

Į Maskvą vykstantiems piliečiams patariama akyliau saugoti savo turtą

Užsienio reikalų ministerija išplatintame pranešime spaudai atkreipia į Rusiją vykstančių Lietuvos piliečių dėmesį į itin padažnėjusius Lietuvoje registruotų transporto priemonių valstybinių numerių vagysčių atvejus Maskvoje ir Maskvos srityje.
Raudonoji aikštė
Raudonoji aikštė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos ambasada Rusijoje šiemet jau sulaukė virš 20 Lietuvos piliečių kreipimųsi dėl Lietuvoje registruotų automobilių valstybinio numerio ženklų vagysčių. Dėl jų Lietuvos piliečiai patiria daug nepatogumų ir papildomų išlaidų.

Vietoje pavogtų valstybinių numerių užsienio piliečiai Rusijoje neturi galimybės gauti laikinų automobilio numerių, kad galėtų grįžti į savo šalį. Todėl Lietuvoje registruoto automobilio savininkas turėtų kreiptis į valstybės įmonę „Regitra“ dėl naujo valstybinio numerio ženklo (taip pat naujo transporto priemonės registracijos liudijimo) išdavimo. Automobiliams, registruotiems Lietuvoje iki 2006 metų, būtina transporto priemonės apžiūra VĮ „Regitra“. Tokiais atvejais automobilį reikia gabenti į Lietuvą, nes eismas Rusijoje ir sienos kirtimas be registracijos ženklų yra neteisėtas, ir pagal Rusijos administracinės teisės pažeidimų kodeksą už tai yra skiriama 5 000 rublių (apytiksliai 415 litų) bauda arba atimama teisė vairuoti nuo vieno iki trijų mėnesių.

Rusijoje praradus automobilio valstybinius ženklus ir nepargabenant automobilio į Lietuvą gavus naujus, būtina muitinėje pakeisti laikino automobilio įvežimo į Rusiją dokumentus.

Lietuvos ambasada Rusijoje gali priimti piliečių prašymus paskelbti valstybinio numerio ženklus prarastais, asmeniui pageidaujant išduoti konsulinę pažymą, patvirtinti automobilio savininko įgaliojimą asmeniui Lietuvoje gauti jo vardu naujus valstybinius transporto priemonės numerius.

Tam, kad Lietuvos piliečiai išvengtų rūpesčių, URM ragina atvykus į Maskvą neprarasti budrumo ir saugoti savo turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius