Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 23

Į mitingo vietos klausimą įsikišo ir JAV ambasada

Premjeras vasarį mitinguotojams siūlo rinktis kuo toliau nuo valstybinių institucijų – Vingio arba Kalnų parke. Tačiau gali būti, kad minią atlaikyti vėl turės Seimo prieigos.
Mitingas prie Seimo
Mitingas prie Seimo / BFL nuotr.

Po susitikimo su policijos generaliniu komisaru Vizgirdu Telyčėnu premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad geriausia vieta vasario 3 dienos mitingui yra Vingio arba Kalnų parkas.  Anksčiau  buvo svarstoma, kad mitingas galėtų būti rengiamas prie Vilniaus Koncertų ir sporto rūmų.

Manoma, kad į šį mitingą gali susirinkti net iki 22 tūkst. žmonių ir riaušių prie Seimo patirtis valdžią verčia susimėmus už galvų svarstyti, kur dėti šią minią, kuri, galimas daiktas, vėl nebus nsuiteikusi draugiškai.

Paaiškės pirmadienį

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas sakė, kad pirmadienį vyks paskutinis derybų raundas, po kurio ir paaiškės, kur vasario 3 dieną rinksis valdžios sprendimais nepatenkinti gyventojai.
Mitingo organizatoriai – Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybinkų asociacija prašo leisti protestuoti priešais Seimo langus arba rinktis prie Katedros ir iš čia žygiuoti link Vyriausybės. Tačiau valdžiai toks noras nepriimtinas.

Nesutinka žydai ir kunigai

G.Palucko teigimu, Bažnyčios hierarchai nesutiko, kad prie svarbiausios miesto šventovės rinktųsi minia – esą Katedros aikštė tam netinkama. Savivaldybei pasiūlius mitinguotojams rinktis šalia Sporto rūmų, į sprendimo priėmimą įsikišo JAV ambasada.

„Jie mums perdavė Lietuvos žydų bendruomenės raštą neleisti protestuoti šalia Sporto rūmų dėl vietos netinkamumo:  ten yra žydų kapavietės ir kiti svarbūs objektai“, – pasakojo savivaldybės administracijos direktorius.

Asociacijos atstovai taip pat nedega noru protestuoti prie Koncertų ir sporto rūmų – jie teigia, kad ten yra daug pavojingų vietų, o minią suvaldyti toje vietoje taip pat būtų sudėtinga.

Renkamės Širvintose

Penktadienį premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad geriausia vieta mitingui rengti būtų Vingio arba Kalnų parkas. 

„Aišku, kad parkai būtų patogu. Išvis, geriausia mitinga butu rengti Širvintose prie kokio upelio, kur niekas nieko nesudaužytų, – ironizavo Gintautas Paluckas, – Tačiau ,kaip žinia, žmonės nori mitinguoti prie institucijos, priėmusios jiems nepatinkančius sprendimus. Todėl toliau svarstysim šį klausimą – jei pavyks įgyvendinti įstatymo nuostatas, teks sutikti su organizatorių prašymu ir leisti rinktis prie Seimo“.

Beje, penktadienį Vilniaus meras Juozas Imbrasas taip pat išreiškė nuomonę, kad mitingas vėl turėtų vykti prie Seimo – šįsyk neišgrįstoje automobilių stovėjimo aikštelėje. Anot mero, protestuotojai turi teisę išsakyti savo mintis tiems, kam jos yra skirtos, o pareigūnai turi užtikrinti tvarką.

Nebijom, bet remontas..

Vingio parke įsikūrusios „Vilniaus parkų“ direkcijos direktorius Alvidas Raškauskas teigė iššūkių nebijantis: „Mes esame pasiruošę priimti visokius iššūkius – Vingio parke vyksta tūkstantiniai koncertai, todėl prie minios esame pratę“.

Tačiau jei reikėtų rinktis, kurį parką pasiūlyti protestuotojams prieš valdžios sprendimus, A.Raškauskas siūlytų Kalnų parką. „Šiuo metu Vingio parke vyksta statybos ir remonto darbai, tvarkoma žiūrovams skirta erdvė, viskas aptverta, todėl žmonės galėtų būriuotis tik pakraščiuose. O Kalnų parkas pagal esamą padėtį yra geresnė vieta“, – sakė „Vilniaus parkų“ direktorius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius