Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14

Į mokyklas eisiančių pirmokų tėvai sunerimo: Vilniaus savivaldybė keičia tvarką

Pirmoji pažintis su mokykla ir mokytoju Vilniaus pirmokams paprastai planuojama gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje. Tačiau ir po tokio vizito mokykloje, į kurią vaikai buvo priimti, situacija gali iš esmės pasikeisti. Tokio akibrokšto, kaip sako patys, sulaukė dalis Lazdynų rajono tėvų – taryba ketina koreguoti Vilniaus miesto savivaldybės mokyklų aptarnavimo teritorijoms priskirtų gatvių sąrašą.
Rugsėjo 1-oji Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje
Rugsėjo 1-oji / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sprendimas koreguoti šį sąrašą birželio viduryje pykdo Lazdynuose gyvenančius tėvus. Vienas iš jų, Viačeslavas Jankunecas, net parašė viešą laišką merui Remigijui Šimašiui, kuriame stebisi ir piktinasi šiuo procesu.

„Vilniaus miesto tarybai pateiktas sprendimo projektas dėl mokyklų aptarnavimo teritorijų, kuriame keičiamos gatvės. Vaikai jau priimti į mokyklas, o Vilniaus miesto taryba ruošiasi pakeisti sprendimą ir po to keisti priimtų pirmokų sąrašus“, – laiške rašo vilnietis.

Vyro teigimu, jei taryba siūlymui pritars, būsimi pirmokai staiga sužinos, kad į tą mokyklą negali eiti, nors jau susipažino su mokytoja.

Savo poziciją V.Jankunecas išsakė ir savivaldybėje, jo komentaras pridėtas ir prie klausimo tarybos posėdžio darbotvarkėje: „Švietimo skyrius neištaisė visų klaidų. Prašau gerbiamų Tarybos narių grąžinti Švietimo skyriui tobulinti šį sprendimo projektą, nes jame liko daug klaidų. Neįtrauktos tokios gatvės kaip Mūrinės Vokės. Liudvinavo gyvenvietės gatvės liko priskirtos prie 2 mokyklų. Taip pat neatsižvelgta į atstumus iki mokyklų. Teritorijos paskirstytos nelogiškai.“

Vilniaus savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistas Valentinas Šapalas tvirtina, kad sąraše reikėjo tikslinti, kadangi ankstesniame (2016 m. kovo 23d.) tarybos sprendime dubliavosi Architektų g. 92-126 namai, buvę priskirti ir „Žėručio“, ir Sausio 13-osios mokykloms.

Vaikai jau priimti į mokyklas, o Vilniaus miesto taryba ruošiasi pakeisti sprendimą ir po to keisti priimtų pirmokų sąrašus, – sakė V.Jankunecas.

„Vilniečio pastaba, pridėta prie tarybos sprendimo projekto, yra dėl Architektų g. 112. Pagal seną tarybos sprendimą šis namas priklausė dviem mokykloms: „Žėručio“ ir Sausio 13-osios, o pagal naują sprendimo projektą nebesidubliuotų ir būtų tik Sausio 13-osios mokyklos teritorijoje“, – 15min paaiškino V.Šapalas.

Prieš savaitę sprendimas, kad Architektų g. 2-60 namai priklausytų ne „Žėručio“, o Sausio 13-osios mokyklai, priimtas savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitete. Galutinis sprendimas bus priimtas tarybos posėdyje trečiadienį, birželio 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius