-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 20 /13:23

Į paskutinę kelionę palydimas žuvęs Seimo narys Juozas Palionis

Ketvirtadienį Nemajūnų kaimo kapinėse amžinojo poilsio atgulė pirmadienį tragiškai avarijoje Prienų rajone žuvęs Seimo narys Juozas Palionis.
Juozas Palionis
Į paskutinę kelionę palydimas Juozas Palionis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Velionis buvo pašarvotas Prienų kultūros ir laisvalaikio centro Mažojoje salėje. Karstas išneštas šiandien 12 valandą.

Pagerbti žuvusiojo atvyko artimieji, Prienų gyventojai, socialdemokratų partijos, kuriai priklausė ir žuvusysis, pirmininkas Algirdas Butkevičius, daug Seimo narių: Česlovas Juršėnas, Birutė Vėsaitė, Egidijus Vareikis, Vida Marija Čigriejienė, Algimantas Salamakinas, Jonas Jagminas, buvęs socialdemokratų premjeras Adolfas Šleževičius.

Į Nemajūnų Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčią, kurioje aukotos šventos mišios, sunkiai tilpo visi autobusais, automobiliais gausiai suvažiavę žmonės. Jų suneštus vainikus ir gėles laidojimo biuro darbuotojai vos sutalpino į kelis mikroautobusus.

J.Palionis Seime dirbo trečią kadenciją iš eilės nuo 2000 metų. Jis buvo išrinktas Prienų vienmandatėje apygardoje. Politikas sovietmečiu yra buvęs Komunistų partijos narys, 1998–2004 metais buvo Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, nuo 2004-ųjų priklausė socialdemokratų partijai. J.Palionis buvo vedęs, turėjo sūnų ir dukterį.

Parlamentaro J.Palionio vairuojamas automobilis „Toyota Corolla“ pirmadienį išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir pateko į kraupią kaktomušą su sunkvežimiu. Parlamentaras, kuriam buvo 60 metų, žuvo vietoje. Jo palaikus ugniagesiai gelbėtojai iš nuolaužų traukė visą valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius