Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 26

Į pirmąjį posėdį renkasi Viktoro Uspaskicho neliečiamybės komisija

Trečiadienį į pirmąjį posėdį renkasi Seimo laikinoji komisija, nagrinėsianti generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą.
Viktoras Uspaskichas teisme
Viktoras Uspaskichas teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per pirmąjį posėdį ketinama patvirtinti komisijos darbo reglamentą, nustatyti darbo tvarką, sutarti dėl asmenų, kurie bus kviečiami į kitą posėdį.

Savo siūlymą Seimui, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn, komisija turės pateikti iki balandžio 4 dienos. V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn prašoma dėl teismo įžeidimo, kai jis teisėjus išvadino nusikaltėliais.

Generalinio prokuroro dėl „darbiečio“ imuniteto Seime guli nuo praėjusių metų spalio pradžios. Spalio 3 dieną prokuroras atsiuntė savo kreipimąsi, bet parlamento vadovė Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė tik lapkričio 19 dieną įtraukė šį klausimą į darbotvarkę.

Tuomet Seimas nepritarė siūlymui sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, jos sudarymui pasipriešino „darbiečiai“ ir opozicija, kuriai neįtiko „tvarkiečio“ Petro Gražulio kandidatūra į komisijos pirmininko postą. Po ilgų atidėliojimų sudaryta nauja komisija, pirmininku paskirtas P.Gražulis.

Prokurorai nori Darbo partijos įkūrėjui pateikti įtarimus dėl teismo įžeidimo. Jis teisėjus, nagrinėjusius Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą, yra viešai išvadinęs nusikaltėliais.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo leidimo negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius