Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 23

I.Simonaitytės gimtadienio proga – nauja kompaktinė plokštelė

Pirmadienį I.Simonaiytės viešojoje bibliotekoje bus pristatoma naujoji kompaktinė plokštelė „Ak, buvo visko...“, dedikuota Ievai Simonaitytei.
Naujoji kompaktinė plokštelė, dedikuota Ievai Simonaitytei.
Naujoji kompaktinė plokštelė, dedikuota Ievai Simonaitytei. / Bibliotekos nuotr.

Patrauklia forma, aktorės Virginijos Kochanskytės ir kompozitoriaus, Lietuvos Nacionalinės premijos laureato Vidmanto Bartulio  parengta literatūrinė-muzikinė interpretacija „Ak, buvo visko...“ kviečia atsigręžti ar naujai atrasti, nepelnytai pamirštą literatūros klasikę, Klaipėdos krašto rašytoją Ievą Simonaitytę. Kompaktinėje plokštelėje skamba ir pačios rašytojos balsas. Kompaktinę plokštelę papildo 16 puslapių priklijuojamas bukletas, kuriame I. Simonaitytė  – ta pati ir vis kitokia.

Ieva Simonaitytė savo kūryba, regis, mums sako: gyvenimas nuostabus, jei moki jį mylėti, džiaugtis visu, kas gyva, moki su meile įsijungti į savojo krašto gaivinančios jėgos lauką, provokuojantį kūrybai. Laiške poetui Eugenijui Matuzevičiui yra prisipažinusi: ,,Aš nerašau apie kažką nepaprasta, rašau apie žemę, apie vargą ir visokias bėdas, kurias kenčia gyvi žmonės, žmonės, kuriuos aš mylėjau ar neapkenčiau.”

Tokių kompaktinių  plokštelių išleidimas sudaro sąlygas plačiam visuomenės ratui, tame tarpe ir regos negalią turintiems žmonėms, dalyvauti kultūroje ir ją vartoti, prisideda prie tautos identiteto stiprinimo, regioninės kultūros plėtros, bendradarbiavimo tarp regionų stiprinimo. Siekiant skatinti visuomenės susidomėjimą Klaipėdos krašto istorija bei gimtąja literatūra ši kompaktinė plokštelė jau buvo pristatyta Vilniuje (Lietuvos aklųjų bibliotekoje) ir Kaune.

Projektas tęstinis. Jo rengėjas – Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka – tikisi turėsianti galimybę tokia forma pristatyti dar  ne vieną Klaipėdos krašto kūrėją.

Projekto rėmėjai Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Kompaktinę plokštelę išleido VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“.

Renginio metu bus įteikta ir kasmetinė I.Simonaitytės vardo premija. Renginys - pirmadienį, 17 val. bibliotekos renginių salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius