Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

I.Šimonytė: gyventojų nekilnojamojo turto mokesčio 2011 metais nebus

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad kitais metais Vyriausybė nesiūlys įvesti gyventojų nekilnojamojo turto mokesčio. Tačiau ji mano, kad anksčiau ar vėliau toks mokestis turės būti.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikrai toks įstatymo projektas (nekilnojamojo turto mokesčio – BNS) nebus teikiamas su 2011 metų biudžetu, tai galiu labai atsakingai pasakyti. O dėl tolesnės diskusijos – manau, kad niekur mes nuo jos nesidėsime, nes tokį mokestį turi dauguma valstybių. Tiesą sakant, nelabai suprantu, kodėl Lietuva neturėtų turėti tokio mokesčio“, – Lietuvos radijo laidoje „Dienos tema“ pirmadienį sakė I.Šimonytė.

Vis dėlto ji tikisi, kad diskusija dėl šio mokesčio įvedimo tęsis, nes, pasak ministrės, jis būtų naudingas ir savivaldybėms, ir visai visuomenei.

„Žinoma, Laisvosios rinkos institutas turi apie tai savo libertaristene mokykla paremtą nuomonę, bet manau, kad būdami Europos Sąjungos bendrijos nariai mes į tą dalyką galbūt galime žiūrėti ne taip radikaliai. Ta diskusija natūraliai vyks, kaip ji vyksta pastaruosius keliolika metų. Mano manymu, tokio mokesčio buvimas išspręstų daugelį dalykų: visų pirma savivaldybės turėtų daugiau finansinio savarankiškumo, antra, visuomenėje būtų šiek tiek daugiau solidarumo, kurio dabar pasigendame“, – kalbėjo finansų ministrė.

Anksčiau I.Šimonytė yra teigusi, kad mokestis galėtų siekti 0,3–1 proc. turto vertės, o tikslų jo dydį nustatytų savivaldybės. Tokio dydžio mokestį šiuo metu moka įmonės.

Siūlyta mokestį rinkti tik už antrą ir kitus būstus neapmokestinant pirmo būsto.

Dar iki šių metų vidurio tikėtasi, kad nekilnojamojo turto mokestis įsigaliotų 2011 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius