-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

I.Šimonytė suka į politiką: iškelta konservatorių kandidate Antakalnyje

Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė iškelta opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidate Antakalnio vienmandatėje apygardoje.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienio vakarą jos kandidatūrą iškėlė ir vienbalsiai patvirtino konservatorių Antakalnio skyriaus susirinkimas, BNS trečiadienį patvirtino TS-LKD pirmininkas europarlamentaras Gabrielius Landsbergis.

G.Landsbergi sakė tikįs, kad šis I.Šimonytės apsisprendimas paskatins dar daugiau dvejojančių žmonių pasiryžti išeiti iš asmeninio komforto zonos.

„Džiaugiuosi, kad Ingrida Šimonytė apsisprendė kandidatuoti į Lietuvos parlamentą kartu su atsinaujinančia TS-LKD komanda. Jos patirtis, profesionalumas ir asmeninės vertybės yra labai reikalingos šiandieninėje Lietuvos politikoje, kur pastaruoju metu įsivyrauja vis daugiau populizmo bei cinizmo ir lieka vis mažiau intelekto bei turinio“, – BNS sakė G.Landsbergis.

Jis sakė tikįs, kad šis I.Šimonytės apsisprendimas „paskatins dar daugiau dvejojančių žmonių pasiryžti išeiti iš asmeninio komforto zonos ir prisidėti prie bendrų Lietuvos problemų sprendimo ir valstybės ėjimo į priekį“.

Su pačia I.Šimonyte BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Apie I.Šimonytės posūkį į politiką buvo skelbta ir praėjusiais metais prieš savivaldos rinkimus. Tačiau tąkart I.Šimonytė nusprendė nesiekti Vilniaus mero posto dėl asmeninių priežasčių.

I.Šimonytė nėra TS-LKD narė. Šiuo metu ji dirba Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja, taip pat dėsto Vilniaus universitete ir yra išrinkta Vilniaus universiteto Tarybos pirmininke.  

Domo Jokubauskio nuotr./Piramidė iš milijono monetų
Domo Jokubauskio nuotr./Piramidė iš milijono monetų

2009–2012 metais ji dirbo Lietuvos finansų ministre A.Kubiliaus Vyriausybėje. 

Anksčiau Antakalnyje, kur paskutiniuose parlamento rinkimuose nugalėdavo buvęs partijos lyderis Andrius Kubilius, konservatoriai buvo iškėlę ir G.Landsergio kandidatūrą, tačiau vėliau G.Landsbergis pasirinko kandidatuoti buvusioje Seimo narės Rasos Juknevičienės apygardoje Kaune Žaliakalnyje, kuriame taip pat buvo iškeltas kandidatu.

Buvęs TS-LKD vadovas Seimo konservatorių frakcijos seniūnas A.Kubilius Seimo rinkimuose varžysis tik daugiamandatėje apygardoje – partijos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius