-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Į sostinės Senamiestį išriedėjo nauji ekologiški autobusai

Pirmadienį po Vilniaus senamiestį pradėjo važinėti modernūs ekologiški autobusai. Du žiediniai nauji sostinės viešojo transporto maršrutai driekiasi Gedimino prospektu, Maironio, Vokiečių bei Jogailos gatvėmis. Miesto valdžia viliasi, kad Senamiestyje reikalų turintys vilniečiai ir miesto svečiai nuo šiol naudosis viešuoju transportu, todėl čia sumažės automobilių srautai.
Naujas ekologiškas autobusas
Naujas ekologiškas autobusas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Naujais 88 ir 89 maršrutais kas maždaug 15 minučių važinėja keturi „Fiat Ducato“ autobusai, kuriuose įrengta 11 sėdimų ir 10 stovimų vietų.

Anot sostinės vicemero Romo Adomavičiaus, nauji maršrutai buvo sugalvoti remiantis vilniečių ir į sostinę atvykusių turistų apklausomis. Pasak jo, autobusai sujungia tris dideles automobilių statymo aikšteles: prie Seimo, požeminę Gedimino prospekte ir aikštelę Tymo kvartale.

„Labai norėjome sumažinti automobilių spūstis ir paskatinti žmones naudotis viešuoju transportu. Gyventojai bei miesto svečiai, norintys pakliūti į Senamiestį, dabar gali važiuoti autobusu. Tam, kad Gedimino prospektas ir Senamiestis būtų gyvesni, ši priemonė labai pasitarnaus“, – sakė vicemeras.

Pasak R.Adomavičiaus, savivaldybės įmonė „Vilniaus autobusai“ po Senamiestį keleivius vežiojančias transporto priemones kol kas nuomojasi. Vieno autobuso nuoma kas mėnesį atsieis 5 tūkst. litų. R.Adomavičius sakė, kad vėliau, įvertinus keleivių srautus, bus sprendžiama, ar juos įsigyti.

Naujuose autobusuose galioja vienkartiniai ir mėnesiniai viešojo transporto bilietai.

Vilniaus autobusų parko direktorius Gintaras Nakutis teigė, kad autobusai varomi gamtinėmis dujomis. „Dujos yra pigesnės nei kiti degalai, todėl autobusų eksploatacija atsieis ženkliai pigiau. Tikiuosi, kad keleiviai noriai naudosis naujais autobusais ir liks jais patenkinti“, – sakė G.Nakutis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius