-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 23

Į UNESCO vadovus kandidatuojanti Marčiulionytė: nemanau, kad turėtume būti kuklūs

Į Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) generalinio direktoriaus postą kandidatuojanti Lietuvos ambasadorė prie šios organizacijos Ina Marčiulionytė nemano, kad pirmą kartą didelei tarptautinei organizacijai vadovauti siekianti Lietuva turėtų kuklintis.
Temos: 2 Ambasadorius UNESCO

„Lietuva pirmą kartą turbūt kandidatuoja į tokį aukštą postą ir tai yra pirmas bandymas, bet nemanau, kad dėl to mes turėtume būti kažkokie išsigandę ar labai kuklūs“, – sakė I.Marčiulionytė antradienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi.

Ambasadorės teigimu, deleguodama savo atstovą vadovauti didelei tarptautinei organizacijai Lietuva iš to jokios finansinės naudos neturėtų, tačiau politinė to nauda, anot I.Marčiulionytės, būtų neabejotina.

Panašią nuomonę, anot prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, pareiškė ir V.Adamkus, kurio manymu, Lietuvos atstovės kandidatavimas į UNESCO generalinio direktoriaus postą esą sutvirtina Lietuvos, kaip aktyvios ir dinamiškos valstybės, įvaizdį.

Susitikimo metu prezidentas esą pabrėžė, kad ambasadorė I.Marčiulionytė puikiai atstovauja Lietuvai UNESCO ir yra daug prisidėjusi prie šios organizacijos veiklos stiprinimo.

„Ambasadorės talentas ir organizaciniai sugebėjimai yra aukštai vertinami UNESCO. Neabejoju, kad Lietuvos atstovei sėkmingai laimėjus rinkimus į generalinio direktoriaus postą, UNESCO vairas būtų gerose ir tvirtose rankose,“ – prezidentą citavo R.Grumadaitė.

Jos teigimu, V.Adamkus gruodžio mėnesį išsiuntė laiškus visų valstybių, priklausančių UNESCO Vykdomajai tarybai, lyderiams, prašydamas jų palaikyti Lietuvos kandidatūrą į UNESCO generalinio direktoriaus postą.

Atsakydama į žurnalistų klausimus, I.Marčiulionytė patvirtino girdėjusi kalbas, jog dėl finansinės krizės Lietuva esą galėtų atsisakyti nuolatinės atstovybės prie UNESCO išlaikymo, tačiau teigė jokio oficialaus Užsienio reikalų ministerijos patvirtinimo nesulaukusi ir tikino jo nesulauksianti.

„Tie dalykai – uždarymas atstovybės ir kandidatavimas – yra absoliučiai nesuderinami“, – sakė ambasadorė.

Ji sakė abejojanti, ar toks siūlymas apskritai buvo kieno nors rimtai teikiamas.

Kaip bendra Baltijos šalių kandidatė į UNESCO generalinio direktoriaus postą 2009–2013 metų kadencijai Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO ambasadorė I.Marčiulionytė oficialiai pristatyta lapkričio 17 dieną šios organizacijos būstinėje Paryžiuje.

Iki liepos ji turės pateikti dviejų tūkstančių žodžių UNESCO viziją, o rugsėjį vyks slaptas balsavimas organizacijos vykdomojoje taryboje, kuriai priklauso 58 valstybių atstovai.

Galutinai naujasis UNESCO generalinio direktorius paaiškės per 2009 metų spalį vyksiančią UNESCO generalinę konferenciją. Iki šiol į šį postą, I.Marčiulionytės žiniomis, paraiškas kandidatuoti be jos dar yra pateikę Egipto ir Bulgarijos atstovai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius