Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 03

Į užkampį greta Tauragės investuojami milijonai kelia abejonių

Tauragės rajono Mažonų seniūnijai priklausančiame Ringių kaime, buvusių fermų vietoje, už tris milijonus litų sparčiai kyla Pagramančio regioninio parko Lankytojų centras. Parko darbuotojai džiūgauja: netrukus jie lankytojus pakvies į naują ir gražų pastatą, ir pastatytas jis bus, anot jų, unikalioje vietoje – šalia Akmenos ir Jūros upių sankirtos. Tačiau būtent vieta ir kelia daugiausia diskusijų.
Pagramančio regioninio parko Lankytojų centras kyla nuošalioje vietoje, Ringių kaime
Pagramančio regioninio parko Lankytojų centras kyla nuošalioje vietoje, Ringių kaime / Renaldo Malycho nuotr.

Mat yra manančių kitaip – esą vieta tokiam centrui ten netinkama, iki jos nėra asfaltuoto kelio, ir didelė tikimybė, kad iš planuojamos jo veiklos išeis šnipštas.    

Darbai įsibėgėja

Ringių kaime sovietiniais laikais stovėjusios fermos buvo nugriautos, statybinis laužas susmulkintas ir panaudotas statybai.

Būsimajame lankytojų centre planuojama įkurdinti direkciją, įrengti pobūvių ir ekspozicijų sales.

Pastato statybos prasidėjo šių metų balandį, o lankytojams duris žadama atverti kitų metų kovą. Statybos vyksta sparčiai, netrukus jau bus dengiamas stogas – gegnės jau iškeltos.

Centras statomas vykdant „Saugomų teritorijų tvarkymo“ 3-ąjį projekto etapą. Centro statyboms skirta 2 mln. 900 tūkst. Lt. Darbus atlieka UAB „Apastata“.

Būsimajame lankytojų centre planuojama įkurdinti direkciją, įrengti pobūvių ir ekspozicijų sales.

Abejonės niekur nedingo

Jonas Samoška, Mažonų seniūnas, sakė, kad vieta Lankytojų centrui galėjo būti ir geresnė.

„Iš tiesų, dėl šio klausimo buvo įvairių nuomonių. Išreikšdami abejones, ar ta viena tinkama Lankytojų centrui, netgi rašėme raštą Saugomų teritorijų tarnybai. Mums buvo paaiškinta, kad vieta tinkama“, – sakė jis.

Statyti Lankytojų centrą pačiame Pagramantyje būtų buvusi kur kas geresnė mintis. Ir patalpų jam būtų atsiradę, ir infrastruktūra yra, ir miestelis gražiai sutvarkytas.

Tačiau seniūnas prisipažino ir dabar abejojąs, ar iš tiesų buvo verta Lankytojų centrą statyti tokiame užkampyje. Argumentų nemažai: ten nėra infrastruktūros, net normalaus kelio. Jį teks nutiesti, o tai kainuoja papildomus pinigus. Be to, kas jį prižiūrės? Juk jei jau ten bus laukiama lankytojų, tai ir kelias, ir šalikelės turi būti tvarkingos, o tai vargu ar įmanoma. O svarbiausia, kas žiemą jį valys?

„Iš tiesų manau, kad statyti Lankytojų centrą pačiame Pagramantyje būtų buvusi kur kas geresnė mintis. Ir patalpų jam būtų atsiradę, ir infrastruktūra yra, ir miestelis gražiai sutvarkytas. Čia jis sulauktų kur kas daugiau lankytojų“, – sakė ūkiškai mąstantis seniūnas.

Tokiai nuomonei tvirtino pritariąs ir Seimo narys Darius Petrošius. Jis įsitikinęs, kad Pagramantis dėl daugelio priežasčių Lankytojų centrui būtų buvusi kur kas geresnė vieta.

„Pinigai nemaži, o vieta labai abejotina. Tačiau darbai vyksta, ir tik ateitis parodys, ar ši investicija buvo naudinga, ar ne“, – įsitikinęs D.Petrošius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius