-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 06

Kandidatė į valstybės kontrolieres G.Švedienė: įsipareigoju dėti visas pastangas

Valstybės kontrolierės pareigos – didelė atsakomybė ir iššūkis, neabejoja kandidatė į Valstybės kontrolės (VK) vadovės postą Giedrė Švedienė. Susitikusi su šalies prezidentė ji teigė įsipareigojanti dėti visas pastangas, kad VK rekomendacijos būtų įgyvendinamos kuo efektyviau.
Prezidentė D.Grybauskaitė ir G.Švedienė
Prezidentė D.Grybauskaitė ir G.Švedienė / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

„Ačiū prezidentei už pasitikėjimą. Man tai didelė atsakomybė ir didelis iššūkis. Gerai suprantu šios institucijos svarbą valstybėje. Dėsiu visas pastangas, kad valstybės turtas ir lėšos būtų naudojamos skaidriai, efektyviai ir pagal paskirtį“, - po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite antradienį žurnalistams sakė G.Švedienė.

Savo ruožtu šalies vadovės atstovas spaudai Linas Balsys pažymėjo, kad be Valstybės kontrolės įstatyme numatyto reikalavimo VK vadovui – nepriekaištingos reputacijos – prezidentė kėlė dar keletą kitų reikalavimų, tarp kurių – sąžiningumas, padorumas, profesionalumas.

„Prezidentės įsitikinimu, G.Švedienė atitinka visus tuos griežtus reikalavimus – tiek moralinius, tiek profesinius – ir artimiausiu metu pasirašys dekretą, kuriuo teiks Seimui tvirtinti G.Švedienę valstybės kontrolierės pareigose“, - žurnalistams sakė L.Balsys.

Akcentavęs įspūdingą kandidatės į VK vadoves biografiją, L.Balsys atkreipė dėmesį į didelę G.Švedienės patirtį dirbant finansų ir struktūrinių fondų srityje. „Jos patirtis dirbant su Europos Sąjungos struktūriniais fondais yra ypač svarbi, nes VK yra audituojanti institucija, prižiūrinti ES lėšų panaudojimą Lietuvoje. G.Švedienė ir šioje srityje turi labai gerą įdirbį“, - sakė L.Balsys.

Žurnalismtas G.Švedienės pasiteiravus, kaip jį vertina ES struktūrinių fondų panaudojimą Lietuvoje, kandidatė į valstybės kontrolieres teigė, kad šių lėšų panaudojimo pradžia buvo „šiek tiek lėtoka“. „Pirmaisiais metais įsisavinimas buvo neženklus. Bet dabar šių lėšų įsisavinimas įsibėgija, artimiausiu metu įsisavinimas bus pakankamai ženklus. VK atliko auditą už 2008 m. ES lėšų panaudojimą – įsisavinimas dar nebuvo didelis ir lėšų EK nebuvo deklaruota“, - sakė G.Švedienė.

Ji taip pat pažymėjo manantis, kad VK turi pakankamai jai įstatymais nustatytų galių, esą reikia tik jas pilnai panaudoti. Pagrindinės priemonės geriems rezultatams pasiekti – viešumas, rekomendacijų laikymasis, parlamentinė kontrolė.

Valstybės kontrolierių skiria Seimas prezidento teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius