Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 03

Į „Vilniaus vandenis“ plūstelėjo buvę Aido Ignatavičiaus pavaldiniai LESTO

Vilniaus miesto savivaldybės įmonėje „Vilniaus vandenys“ – pats pertvarkų įkarštis: atsisveikinama su senaisiais darbuotojais, priimami nauji. Tačiau ši pertvarka ėmė kelti klausimų, nes bendrovėje vienas po kito įdarbinami buvę dabartinio „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus Aido Ignatavičiaus pavaldiniai įmonėje LESTO.
Aidas Ignatavičius
„Vilniaus vandenų" generalinis direktorius Aidas Ignatavičius

A.Ignatavičius „Vilniaus vandenų“ vadovu buvo paskirtas sausio mėnesį, kai išėjo iš Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatoriaus LESTO (dabar – ESO – aut.).

Tuomet jis kalbėjo, kad bendrovės laukia dideli pokyčiai. Po kelių mėnesių jie ir prasidėjo – visi 945 darbuotojai gavo atleidimo lapelius, nors kol kas žadama atleisti apie 200 žmonių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./VPT ketina kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl su viešaisiais pirkimais susijusių „Vilniaus vandenų“ 2006–2008 metų dokumentų poėmio.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Vilniaus vandenys“.

Visų darbuotojų laukia atrankos, padalinių vadovai vertins, ką kiekvienas gali pasiūlyti bendrovei.

Tokiu skaidrumu siekiame, kad nekiltų jokių abejonių permainomis nei įmonės viduje, nei už jos ribų.

Tačiau paties A.Ignatavičiaus atranka verčia gūžčioti pečiais – generalinio direktoriaus pavaduotoju saugai ir kokybei buvo paskirtas buvęs LESTO prevencijos ir kontrolės skyriaus vadovas Vidmantas Bruzgys.

„Vilniaus vandenų“ gamybos direktoriaus postas atiteko anksčiau LESTO Elektros tinklo tarnybos vadovu dirbusiam Virgilijui Žukauskui.

15min žiniomis, naująja vystymo direktore taps Jolanta Diskaitė, ji bendrovėje LESTO buvo personalo ugdymo departamento vadovė.

Naujuoju Viešųjų pirkimų skyriaus vadovu turėtų tapti Arūnas Jurgelaitis, buvęs LESTO Pirkimų dokumentų administravimo grupės vadovas.

Kaip 15min atsiųstame atsakyme teigė A.Ignatavičius, į visas „Vilniaus vandenų“ vadovų ir specialistų pozicijas buvo ir tebėra vykdomos atrankos, apie kurias skelbiama viešai ir kuriose dalyvavo tiek esami įmonės darbuotojai, tiek kitose įmonėse dirbantys profesionalai, o jie į visas pozicijas atrenkami tik pagal patirtį, kompetenciją bei vertybes.

Su kai kuriais iš jų teko dirbti ir man. Natūralu, kad darbuotojo apsisprendimą eiti pareigas lemia ir vadovas bei ankstesnė patirtis dirbant su juo.

„Darbuotojų atrankos yra viešos ir skelbiamos įmonės internetinėje svetainėje, todėl visi norintys ir atitinkantys reikalavimus profesionalai yra kviečiami dalyvauti atrankose. Tokiu skaidrumu siekiame, kad nekiltų jokių abejonių permainomis nei įmonės viduje, nei už jos ribų“, – teigė jis.

Anot jo, didelę dalį pasibaigusių konkursų į vadovų pozicijas laimėjo anksčiau įmonėje dirbę specialistai – 14 vadovų pozicijų užims ilgamečiai „Vilniaus vandenų“ darbuotojai.

„Tačiau taip pat pavyko į įmonės vadovų komandą pritraukti ilgametę patirtį energetikos, telekomunikacijų ir kitose didžiosiose Lietuvos įmonėse sėkmingai dirbusių profesionalų, – tvirtino A.Ignatavičius. – Su kai kuriais iš jų teko dirbti ir man. Natūralu, kad darbuotojo apsisprendimą eiti pareigas lemia ir vadovas bei ankstesnė patirtis dirbant su juo.“

Pasak „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus, įmonės vadovų komanda bus baigta formuoti artimiausiu metu ir apie tai bus paskelbta.

Jau skaičiuoja išeitines kompensacijas

Kaip buvo skelbta, iki gegužės pabaigos bendrovę paliks ne mažiau kaip 200 darbuotojų.

Metinis sutaupymas atlyginimams po restruktūrizacijos sudarys maždaug 3 mln. eurų.

Pasak A.Ignatavičiaus, jų išeitinėms kompensacijoms, įskaitant įmokas už nepanaudotas atostogas, prireiks maždaug 1,9 mln. eurų.

„Preliminariais skaičiavimais, metinis sutaupymas atlyginimams po restruktūrizacijos sudarys maždaug 3 mln. eurų, todėl jau šiemet skaičiuosime pirmuosius teigiamus efektyvesnės veiklos rezultatus, o akivaizdžiai ir reikšmingai tai darys įtaką 2017 metų rezultatams“, – tvirtino jis.

„Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius taip pat teigė, kad šiuo metu įmonėje yra patvirtinti 945 etatai, iš jų 66 vadovai ir jų pavaduotojai.

Įgyvendinus struktūrinius pokyčius įmonėje bus 745 etatai – planuojama, jog įmonėje sumažės 30 vadovų, maždaug 80 pagrindinėje veikloje dirbusių specialistų ir 90 darbuotojų pagalbinėje veikloje: valytojų, apskaitininkų, sargų.

Bendrovė kovo viduryje savo darbuotojams paskelbė nuo birželio 1 dienos įsigaliosiančią įmonės struktūrą ir nuo kovo pabaigos kiekvieną savaitę skelbiama įmonės padalinių vadovų atrankas, laimėjusių asmenų pavardes.

„Lyginant su ankstesniąja įmonės struktūra, naujoji organizacinė struktūra bus paprastesnė. Taip pat mažiname ir pareigybių lygmenis, atsisakant vadovų pavaduotojų, vadovaujančiųjų ir vyriausiųjų specialistų pareigybių“, – tvirtino A.Ignatavičius.

Vadovų konkursai sukėlė abejonių dėl skaidrumo

Prieš metus darbą pradėjus naujai Vilniaus miesto valdžiai, savivaldybės įmonės sulaukė įvairiausių pertvarkų.

Sostinės meras Remigijus Šimašius ne kartą pabrėžė, kad metas nutraukti buvusios Vilniaus valdžios pomėgį prie šių įmonių vairo statyti savus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Tačiau kai kurie vėliau paaiškėję faktai sukėlė klausimų dėl skaidrumo.

R.Šimašiui teko teisintis, kai 15min išsiaiškino, jog naujuoju Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) vadovu paskirtas Tomas Vaitkevičius, kuris ėjo teisingumo viceministro pareigas, kai R.Šimašius buvo ministru. Negana to, T.Vaitkevičius yra priklausęs Liberalų sąjūdžiui.

Vėliau 15min išsiaiškino, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės buvę pavaldiniai banke „Citadele“ laimėjo konkursus vadovauti dviem savivaldybės įmonėms, o vadovų atranką vykdė A.Vaitkunskienės dabartiniai pavaldiniai.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė

Savivaldybės įmonei „Vilniaus miesto būstas“ ėmė vadovauti buvęs „Citadele faktoringas ir lizingas“ vadovas Tadas Balsevičius, o bendrovei „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“ (VGAET) – buvęs „Citadele“ banko Verslo bankininkystės departamento vadovas Sigitas Mocevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius