Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 06

Į Vilnių pakviestos aukščiausius valstybių postus užimančios pasaulio moterys

Į Vilniuje birželį vyksiančią konferenciją apie moterų lyderystę pakviestos aukščiausius postus įvairiose pasaulio šalyse užimančios politinės vadovės.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio lyderes į Lietuvą kviečia prezidentė Dalia Grybauskaitė, į šį renginį yra išsiųsta apie 200 kvietimų, rašo „Lietuvos žinios“. Aukšto lygio konferencija rengiama kartu su Pasaulio moterų lyderių taryba ir jos vadove Suomijos prezidente Tarja Halonen.

Konferencijoje „Moterys – demokratijos stiprintojos: geriausioji praktika“ kviečiamos dalyvauti Argentinos, Liberijos, Šveicarijos, Airijos ir Kosta Rikos prezidentės.

Renginyje laukiamos ir įvairių kraštų vyriausybėms vadovaujančios moterys. Kvietimai išsiųsti Vokietijos kanclerei, Australijos, Bangladešo, Slovakijos, Islandijos, Suomijos, Kroatijos bei Trinidado ir Tobago premjerėms.

Atvykti į aukšto lygio renginį D.Grybauskaitė ir T.Halonen taip pat pakvietė Pasaulio moterų lyderių tarybai nepriklausančias koleges: Kirgizijos, Brazilijos ir Indijos prezidentes. Dalyvauti kviečiamos ir kai kurios buvusios valstybių vadovės.

Jau žinoma, kad renginyje dalyvaus Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) valstybės sekretorė Hillary Clinton.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) Informacijos ir viešųjų ryšių departamento Spaudos ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo Mindaugo Lašo teigimu, kiek kainuos šis renginys, dar neaišku, nes nežinoma, kiek tiksliai į jį atvyks svečių. Tačiau sąmata esą bus nedidelė, nes renginys vyks prezidentūros rūmuose, o dalyvės pačios apsimokės savo kelionės išlaidas.

Pernai rugsėjį panašus renginys įvyko Niujorke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius