Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Į Vilnių plaukianti prieplauka įstrigo Grigiškėse

Iš Kauno į Vilnių plukdoma mobili prieplauka, kurią ketinama pastatyti prie Baltojo tilto, įstrigo ties Grigiškėmis. Čia esanti rėva sustabdė mobilią prieplauką plukdžiusi vilkiką, bet teigiama, kad nei vilkikas, nei prieplauka nenukentėjo.
Mobilios prieplaukos kelionė iš Kauno į Vilnių užsitęsė – vilkiką ir prieplauką sustabdė rėva Neryje ties Grigiškėmis.
Mobilios prieplaukos kelionė iš Kauno į Vilnių užsitęsė – vilkiką ir prieplauką sustabdė rėva Neryje ties Grigiškėmis.

Mobilią prieplauką Vilnius įsigijo už 100 tūkst. Lt ir ketinama ją pastatyti šalia Baltojo tilto. Esą čia galėtų ne tik švartuotis laivai, bet ir būtų įrengtas turizmo informacijos centro padalinys, vyktų renginiai. Kaunui ši prieplauka tapo nereikalinga panaikinus maršrutus iš Kauno į Nidą „Raketos“ tipo laivais.

Tačiau prieplaukos kelionė į sostinę nebuvo tokia sklandi kaip tikėtasi. Ties Grigiškėmis Neryje esanti rėva sustabdė vilkiką, kuris tempė prieplauką. Anot Vidaus vandens kelių direkcijos direktoriaus Gintauto Labanausko, toje vietoje labai smarki srovė, pati vieta akmeninga, todėl ir buvo įstrigta.

„Perkelsime vilkiką į kitą Neries pusę, bandysime ištempti trosą ir plauksime toliau. Niekas nebuvo apgadinta – nei prieplauka, nei vilkikas. Navigacinės sąlygos tikrai sudėtingos, nes pastaraisiais metais upe nebuvo plaukiojama, todėl ir stringa. Bet komanda, kapitonai patyrę, susitvarkysime“, – tikino G.Labanauskas.

Antradienį prieš vidurdienį G.Labanauskas teigė, kad iki Vilniaus belikę kelios valandos kelio. Jeigu tik pavyks sėkmingai įveikti rėvą, tikimasi sostinę pasiekti iki vakaro. „Turime vieną kilometrą sudėtingo ruožo. Kai praeisime rėvą, likę 25 kilometrai yra normalaus vidaus vandens kelio, tai po kelių valandų būsime Vilniuje“, – sakė G.Labanauskas.

Iš viso iš Kauno į Vilnių vilkikas su prieplauka turi įveikti 166 kilometrus. Tikimasi, kad prieplauka pagyvins laivybą Nerimi Vilniuje. Laivybos sezonas prasidės nuo gegužės vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius