-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

I.Rinau: košmaras tęsiasi

Vokietijos teismuose dėl ketverių metų dukrelės Luisos globos kovojanti Inga Rinau sulaukė Lietuvos teisėtvarkos smūgio. Klaipėdos apylinkės prokuratūra trečiadienį paskelbė, kad nutraukia baudžiamąją bylą buvusiam moters vyrui Michaeliui Rinau.
Inga Rinau
Inga Rinau / Egidijaus Jankausko/Dienraščio „15minučių" nuotr.
Temos: 1 Rinau byla

M.Rinau buvo kaltinamas savavaldžiavimu ir vaiko pagrobimu. Prabėgo daugiau kaip metai nuo įvykių uostamiestyje, kai 2008–ųjų spalio 20–ąją vokietis iš Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos išsivežė savo dukterį Luisą. Kartu su mažamete M.Rinau išskrido į Vokietiją.

„Nekomentuoju to, kas susiję su teismais, nes kiekvienas mano žodis yra sekamas ir gali būti panaudotas prieš mane. Gyvenimas išmokė būti atsargesnei“, – LŽ sakė I.Rinau.

Prakalbus apie moters santykius su mažąja Luisa, I.Rinau su atodūsiu prisipažino, kad jaučiasi lyg patekusi į nesibaigiantį košmarą: „Jau vienuolika mėnesių kas dvi savaites keliauju autobusu į Vokietiją, kad susitikčiau su dukrele. Mūsų pasimatymas viso labo trunka vos 4 valandas, uždaroje patalpoje. Maža to, pats susitikimas yra stebimas vaizdo kameromis. Nė žingsnio negalime žengti, kur nors išeiti, pasivaikščioti.“

I.Rinau tikino, kad Luisa jaučiasi taip, lyg lankytų motiną kalėjime. „Be abejo, visa tai labiausiai skaudina mano dukrą. Vokietijos teismuose kova tęsiasi. Neketinu nuleisti rankų“, – užtikrino klaipėdietė.

I.Rinau advokatė Rūta Čilinskaitė LŽ tikino, kad Klaipėdos prokuratūros sprendimas nepakeis jų principinės pozicijos – esant teisinėms galimybėms ir pagrindams skųsti nepalankius sprendimus: „Bandysime belstis į Lietuvos institucijų sąžinę. Kreipsimės į vaiko teisių apsaugos kontrolierius, kad jie bent pasistengtų padėti. I.Rinau Vokietijoje daromas didelis spaudimas, kad ji atsisakytų kaltinimų bei teisių į dukrą. Iš Lietuvos institucijų visiškai jokios pagalbos. Motyvuojama tuo, kad viskas turi būti sprendžiama Vokietijoje, nes Lietuvoje esą neįmanoma nieko padaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius