Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 31

I.Šimonytė skeptiškai vertina Darbo partijos siūlymus dėl PVM mažinimo

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė atsargiai vertina Darbo partijos siūlymus triskart mažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) visoms įmonėms, kurios savo produkciją eksportuoja arba vietos rinkoje konkuruoja su įvežtine.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Man neteko detaliai susipažinti su pasiūlymu, tiktai vertinti tiek galiu, kiek skaičiau žiniasklaidoje, kiek yra viešos informacijos. Tai tikrai galėčiau pastebėti tiek, kad pridėtinės vertės mokestis Europos Sąjungos šalyje negali būti mažesnis negu 15 proc. Tai yra toks teisinis reikalavimas. Kitas dalykas, kad eksportuojančioms įmonėms visą laiką buvo taikomas nulinis pridėtinės vertės mokesčio tarifas“, – LNK „Žinioms“ sakė finansų ministrė.

Darbo partija siūlo didesniais nekilnojamojo turto mokesčiais apmokestinti monopolininkus ir didžiuosius prekybos centrus. Pasak I.Šimonytės, dėl šio mokesčio dydžio sprendžia savivaldybės ir abejoja, ar Vyriausybė į tai turėtų kištis.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas teigia, kad Vyriausybė, pritarusi jo vadovaujamos partijos siūlymams, gautų 1,5 mlrd. litų ir nereikėtų mažinti pensijų bei kitų išmokų. Opozicinė Darbo partija valdančiąją Permainų koaliciją žada paremti tik tuo atveju, jeigu iki 2010 metų nacionalinio biudžeto priėmimo bus priimtas jų siūlomas įstatymų pakeitimų paketas. Jame siūloma nuo 21 proc. iki 7 proc. mažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) įmonėms, vidaus rinkoje konkuruojančioms su importine produkcija ir savo gaminius bei paslaugas eksportuojančioms į užsienį.

Gyventojų pajamų mokestis esą galėtų būti sumažintas iki 10 proc., pelno mokestis – iki 5 proc., „Sodros“ – iki 10 procentų. Darbo partijos pakete yra ir siūlymas sunkmečiu įvesti Nekilnojamojo turto mokestį.

Opozicinė Darbo partija valdančiosios koalicijos partnerių pasiūlymo pradėti konsultacijas dėl galimo bendro darbo koalicijoje sulaukė spalio 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius