Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

IAE iš antrojo energijos bloko pradėti panaudoto branduolinio kuro iškrovimo darbai

Vasario 1 d. prasidėjo vienas svarbiausių Valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės (IAE) eksploatacijos nutraukimo etapų – panaudoto branduolinio kuro iškrovimas iš antrojo elektrinės energijos bloko reaktoriaus ir perkėlimas į išlaikymo baseinus.
Nebeveikiantis reaktorius
Nebeveikiantis reaktorius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad dalies kuro iškrovimo programą savarankiškai parengė IAE Eksploatacijos nutraukimo projektų valdymo tarnybos Branduolinio kuro skyriaus specialistai. Programa buvo suderinta su Valstybine atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI).

Ši programa yra taip pat IAE specialistų parengto IAE II bloko eksploatacijos nutraukimo projekto galutinio sustabdymo ir kuro iškrovimo fazei (U2DP0) dalis. Ji numato 500 šilumą išskiriančių rinklių iš II elektrinės reaktoriaus iškrovimą ir jų perkėlimą į išlaikymo baseinus.

Iš išlaikymo baseinų visas panaudotas branduolinis kuras į statomą laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą (LPBKS, projektas B1) bus perkeltas po to, kai bus gautas leidimas ją eksploatuoti.

Kuro iškrovimo ir perkėlimo į išlaikymo baseinus darbus taip pat savarankiškai atliks IAE specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius