Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Įdarbinimo agentūros taps konkurentėmis Darbo biržai (papildyta 14.41 val.)

Artimiausiu metu šalies bedarbiams darbo padės ieškotis ne tik Lietuvos darbo birža, bet ir privačios įdarbinimo agentūros, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak jo, politinis sutarimas šiuo klausimu jau yra, šiuo metu svarbiausia rasti mechanizmą, kaip vyks įdarbinimas ir valstybės atsiskaitymas su privačiomis įdarbinimo agentūromis.

„Manome, kad įdarbinimo paslaugas galėtų teikti įvairios įdarbinimo agentūros, kurios ir dabar tai daro, tik daugiau ieškodamos darbo užsienyje. Stengsimės rasti mechanizmą, kaip privačios įdarbinimo agentūros galėtų sudaryti konkurenciją Darbo biržai, kad žmogus, ieškantis darbo, galėtų naudotis tiek Darbo biržos, tiek privačios agentūros paslaugomis“, – pirmadienį žurnalistams sakė D.Jankauskas.

Ministras pažymėjo, kad tikslas šiuo klausimu yra tai, „kad tai įvyktų kuo greičiau“.

Kaip buvo rašyta žiniasklaidoje kiek seniau, apie galimybę valstybinės Darbo biržos įdarbinimo funkcijas perduoti privačioms įmonėms pirmasis užsiminė šalies premjeras Andrius Kubilius.

„Aš nepasakyčiau, kad tikrai taip darysime, bet viena iš idėjų (įdarbinimo funkcijų privatizavimo), kuri šiandien jau buvo čia pateikta, ir sukėlė tokį susidomėjimą, ji tikrai bus svarstoma“, – sakė A.Kubilius.

Ministras pirmininkas taip pat pažymėjo, kad Olandijoje, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje didelė dalis darbo biržos funkcijų perduota privačioms kompanijoms, kurios pasiekia efektyvesnių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius