-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

I.Degutienė giria L.Graužinienę ir V.Baltraitienę, o K.Komskį toliau ragina keisti

Seimo pirmininkė, valdančiųjų konservatorių atstovė Irena Degutienė skirtingai vertina parlamente vadovaujamus postus užimančius opozicijos atstovus – trečiadienį ji gyrė „darbietes“ Audito komiteto vadovę Loretą Graužinienę ir savo pavaduotoją Virginiją Baltraitienę, o Antikorupcijos komisijos vadovą „tvarkietį“ Kęstą Komskį toliau ragino keisti kitu Seimo nariu.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak Seimo pirmininkės, L.Graužinienė ir V.Baltraitienė – konstruktyvaus darbo su opozicija pavyzdžiai. Jos esą dirba ne tik konstruktyviai, bet ir objektyviai.

„Pasigendu konstruktyvaus bendro darbo, nors yra, reikia pripažinti, ir labai gerų pavyzdžių. Kaip pavyzdį galiu paminėti Seime veikiantį Audito komitetą, kuriam vadovauja Loreta Graužinienė iš opozicijos ir kuri su visu komitetu labai konstruktyviai ir labai objektyviai atlieka tikrai daug svarbių darbų“, – Žinių radijui sakė I.Degutienė.

„Kitas pavyzdys – mano pavaduotoja Virginija Baltraitienė, kuri yra iš opozicijos, ji pagal pareigas  atsakinga už Seimo kanceliarijos veiklą. Tikrai galiu pasakyti, kad labai konstruktyviai, labai objektyviai dirba, Seimo kanceliarijos veiklos rezultatą turime tikrai žymiai geresnį“, – teigė ji.

I.Degutienė nekritikavo ir Etikos ir procedūrų komisijai vadovaujančio socdemo Algimanto Salamakino, tačiau išsakė nepasitenkinimą komisijos nariais.

„Pats pirmininkas, tikrai sakyčiau, galbūt dėl to, kad seniai dirbantis žmogus, puikiai suvokia, kokia turi būti politikų etika, galų gale kultūra ir moralė, tikrai tuos klausimus kelia ir pakankamai daug dirba. Bet, aišku, Etikos komisijoje yra įvairių žmonių, kurie ne visada dauguma balsų priima tokius sprendimus, kuriuos turėtų priimti nežiūrėdami, ar esi iš valdančiosios daugumos, ar iš opozicijos“, – sakė parlamento vadovė.

Seimo pirmininkė teigė nekeičianti savo pozicijos dėl „tvarkiečio“ K.Komskio. Jį I.Degutienė ragina keisti Antikorupcijos komisijos vadovo poste.

„Šiandien aš daugiausia priekaištų gaunu, kad keliu politinės atsakomybės klausimą dėl Seimo nario K.Komskio – ar gali jis vadovauti Seimo Antikorupcijos komisijai, kuriuo nepasitiki ir mini vietos gyventojai bei žurnalistai. Liūdna, kad K.Komskis ir opozicija bando suvesti viską į teisinę sritį. Jei būtų konkrečių įrodymų, kalbėtume ne apie politinę atsakomybę, būtų baudžiamoji atsakomybė“, – kalbėjo ji.

„Aš manau, visiškai normaliai kaip Seimo pirmininkė reaguoju į gyventojų laiškus, straipsnius, kuriuos rašo vietos žurnalistai“, – teigė I.Degutienė.

„Kreipiuosi į opoziciją nieko nekaltindama, tik sakydama, kad mes turime prisiimti visi politinę atsakomybę, ar negalima pakeisti kitu žmogumi iš opozicijos. Tačiau dabar sakoma, kad aš turiu atsiprašti K.Komskio už jo įžeidimą ir kaltinimus. (...) Jokių kaltinimų jam nemetu, tik cituoju tai, ką rašo žurnalistai ir sako žmonės“, – sakė I.Degutienė.

K.Komskis kovo pabaigoje pareikalavo I.Degutienės viešai paneigti įtarimus dėl jo sąsajų su kontrabandininkais ir pripažinti paskleidus netiesą bei suklaidinus visuomenę.

„Tvarkietis“ tvirtina, kad abejonių dėl jo galimų sąsajų su kontrabandininkais sukėlė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Teisės ir teisėtvarkos komitetų vadovų Arvydo Anušausko ir Stasio Šedbaro viešai išsakytos užuominos bei I.Degutienės kreipimasis į opoziciją, kuriame išreiškiama abejonių dėl K.Komskio tinkamumo eiti Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas.

I.Degutienė priminė, kad spaudoje ne kartą skelbta apie K.Komskio ryšius su abejotinos reputacijos žmonėmis, o 2006 metais Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi K.Komskį pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą.

Antikorupcijos komisijos pirmininko postas pagal Seimo statutą priklauso opozicijai. Ši bendru sutarimu siūlo savo kandidatą į šias pareigas.

Opozicija į Seimo pirmininkės raginimą keisti Antikorupcijos komisijos vadovą atsakė šiam priekaištų neturinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius