Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

Ieškoma apynasrio neteisėtoms statyboms

Pareigūnai sunerimo, kaip vykdyti teismų sprendimus dėl neteisėtų statybų. Iki šiol rankas suriša teisės aktų atotrūkis nuo dabartinės situacijos.
 Į teismą yra pakliuvusios 39 bylos dėl įtariamai neteisėtų statybų Neringoje.
Į teismą yra pakliuvusios 39 bylos dėl įtariamai neteisėtų statybų Neringoje. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Gindami viešąjį interesą uostamiesčio prokurorai teismui yra perdavę 39 bylas dėl įtariamų neteisėtų statybų Neringoje. 13-a iš šių bylų jau išnagrinėtos ir sprendimai įsiteisėję. Nors leidimai statyboms panaikinti, tačiau realiai sprendimai sunkiai įgyvendinami.

Vakar Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje prokurorai, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento, Pajūrio regioninio parko direkcijos ir Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcijos atstovai rinkosi pasitarti dėl tarpinstitucinio bendradarbiavimo sprendžiant viešojo intereso apsaugos ir gynimo klausimus.

Prokurorė Sigutė Stropienė teigė, kad už teismo sprendimų vykdymą turėtų būti atsakingos kompetentingos statybų kontrolę atliekančios institucijos. „Prokuratūra gali kištis ir ginti viešąjį interesą, kai to neatlieka kitos institucijos. Iškilo teismo sprendimų dėl neteisėtų statybų padarinių šalinimo problema“, – teigė ji.

Atsakingos institucijos turėtų pareikalauti, kad neteisėti statiniai būtų nugriauti ar perstatyti.

Tačiau, kaip minėjo Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teisės departamento direktorius Tadas Škimelis, jie negali vykdyti teismų sprendimų ir reikalauti juos nugriauti, jei jie buvo statomi su atitinkamais leidimais. Anot jo, teisės aktai nėra pritaikyti prie šiandienos situacijos statybose, todėl juos būtina keisti. Todėl ateityje bus teikiami siūlymai dėl teisės aktų tobulinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius