Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Ieškomas dyzelinu tvenkinį užteršusio sunkvežimio vairuotojas (nuotraukos)

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno rajono agentūros specialistai ieško į aplinką kelis litrus dyzelino išleidusio ir juo tvenkinį Ringauduose, Žalgirio gatvėje, užteršusio sunkvežimio vairuotojo. Nors teršėjo transporto priemonę vietos gyventojai matė, tačiau neįtarė, kad būtent jis kaltas dėl jų mėgstamą vandens telkinį užteršusių naftos produktų.
Tvenkinys
Operatyvus gelbėtojų darbas padėjo išvengti ekologinės nelaimės: gamtai žalos padaryta mažai, tačiau kaltininkui vis tiek teks atsakyti. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt rašė, kad sekmadienį vakare Ringauduose, nuosavų namų kvartale esančiame tvenkinyje, pastebėti teršalai. Iškviesti ugniagesiai, panaudoję specialias medžiagas, surinko maždaug 5 litrus naftos produktų, kuris, kaip netrukus paaiškėjo, buvo dyzelinas. Įvykio vietą apžiūrėję aplinkosaugininkai iš karto įtarė, kad teršalai į tvenkinį skverbėsi per lietaus kanalizacijos vamzdį. Pirmadienį pratęsus teršalų šaltinio paieškas įtarimai pasitvirtino, taip pat nustatyta, kad greičiausiai dyzelinas į aplinką ištekėjo iš šalia kanalizacijos sistemos sekmadienį stovėjusio sunkvežimio.

„Žmonės jį matė, tačiau nesusiejo su teršalais, todėl neįsiminė nei jo numerio, nei pas ką jis buvo atvažiavęs. Bus sudėtinga nustatyti jo vairuotoją“, – sakė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno rajono agentūros vedėjas Vytautas Rimas.

Pasak jo, operatyviai į nelaimės vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai užkirto kelią teršalų plitimui, o į aplinką patekusius – surinko, todėl gamtai žalos beveik nepadaryta. Todėl pažeidėjui grės kelių šimtų litų bauda. Tačiau jam dar teks atlyginti ir nelaimės padarinių likvidavimo išlaidas, atlyginti ugniagesių darbą.

„Susidarys nemaža suma. Tačiau dabar svarbiausia surasti kaltininką. Prašome visuomenės pagalbos“, – sakė aplinkos apsaugos agentūros vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius