Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 03

Ieškome kiaulių: Varnikų pažintiniame take palikta ir kavos puodelių, ir čekis

Sekmadienį netoli Trakų esančiame Varnikų pažintiniame take apsilankiusi šeima ne tik grožėjosi pavasariu dvelkiančia gamta, bet ir buvo priversta prie suolelio stebėti šiukšlių krūvą, kurią paliko kažkokie lankytojai. Šalia kavos puodelių, mėtėsi ir parduotuvės „H&M“ čekis. Galbūt pagal duomenis jame kas nors rastų šiukšlintojus?
Šiukšlės Varnikų pažintiniame take
Šiukšlės Varnikų pažintiniame take / 15min skaitytojo Deivido nuotr.

„Sekmadienį lankėmės Varnikų pažintiniame take netoli Trakų ir radome nemalonią staigmeną. Šis takas tikrai labai gražiai prižiūrėtas ir sutvarkytas, tačiau ne visi lankytojai tai puoselėja. Pažygiavę taku kokius 500 metrų radome krūvą šiukšlių su nuorūkomis, plastiku ir kitomis atliekomis. Apžiūrėjęs atidžiau radau ir čekį iš parduotuvės „H&M“, kur buvo mokėta kortele. Prisegu nuotraukas, gal bus galima atsekti šiukšlintojus ir juos nubausti“, – tokį laišką 15min atsiuntė Deividas.

15min skaitytojo Deivido nuotr./Varnikų pažintiniame take prie šiukšlių krūvos paliktas ir parduotuvės čekis
15min skaitytojo Deivido nuotr./Varnikų pažintiniame take prie šiukšlių krūvos paliktas ir parduotuvės čekis

Trakų miškų urėdijos, kuri ir įrengė bei prižiūri šį taką, urėdas Vygantas Mierkis neslėpė nuostabos, išgirdęs apie šiukšles. Jo teigimu, miškininkai nuolat prižiūri šį taką, lankosi, surenka ir šiukšles.

„Čia tų šiukšlių beveik nebūna, koks popieriukas kur numestas. Labai kultūringi lankytojai čia atvažiuoja, jie nori laukine gamta, pelke pasigrožėti“, – kalbėjo urėdas, pažymėdamas, kad take niokotojų, kurie viską laužo, degina, kaip pasitaikydavo prieš kelerius metus, jau nebelikę. Va tik šiukšlių kartais mėgsta lankytojai palikti.

Anot urėdo, šiame take ir suolelių beveik nėra, įrenginėjant taką nenorėta palikti vietos baliavojimui – norima, kad žmonės pažintų gamtą.

Šiukšles urėdijos darbuotojai surinko pirmadienio pavakarę.

Kviečiame ir jus nelikti abejingus ir sugėdinti šiukšlinančius: nufotografuokite gamtoje ar viešoje vietoje aptiktas šiukšlių krūvas ir atsiųskite jas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt. Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt ji ir išduos šiukšlinantį kaltininką?

15min ne tik publikuos jūsų tekstus ir nuotraukas bei taip sugėdins kiaulintojus. Nuotraukas ir prikiaulinimo vietos adresą nusiųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai. O gal patys pasirūpinsite išvalyti jūsų mieste ar rajone prišiukšlintą vietą? Atsiųskite nuotrauką, kaip tvarkote aplinką. Kiaulintojus – gėdinsime, švarintojams – dėkosime.

15min skaitytojo Deivido nuotr./Šiukšlės Varnikų pažintiniame take
15min skaitytojo Deivido nuotr./Šiukšlės Varnikų pažintiniame take

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius