Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 08

Iki 18 val. elektros tiekimą pavyko atstatyti daugiau kaip 17 tūkst. vartotojų

AB LESTO (LESTO) duomenimis, vasario 8–osios vakarą (iki 18 val.) dėl gamtos stichijų bendras elektros tiekimo sutrikimų skaičius sumažėjo, šiuo metų be elektros likusių vartotojų skaičius siekia 40 tūkstančių.
Elektra
Elektra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dienos metu LESTO atstatė elektros tiekimą daugiau kaip 17 tūkst. vartotojų, tačiau dėl įsistiprėjusio vėjo ir siautėjančios audros, kuri antroje dienos dalyje pasiekė Vilniaus ir Alytaus regionus, atsirado naujų elektros tiekimo sutrikimų Vilniaus mieste ir rajone, Trakuose, Alytuje, Marijampolėje, Varėnoje. Kovojant su gamtos stichijų padariniais, LESTO pasitelkė papildomų pajėgų – elektros tinklo gedimus šalina 236 operatyvinės brigados.

Pasak LESTO Dispečerinio valdymo departamento Režimų planavimo skyriaus vadovo Ervino Pareigio,  gamtos stichijoms slenkant nuo vakarinės dalies link rytinės ir pietinės, antroje dienos pusėje gedimų padaugėjo Alytaus ir Vilniaus regionuose. Permainingos oro sąlygos ir sustiprėję vėjo gūsiai įtakojo naujus elektros tiekimo sutrikimus. Daugiausia jų įvyko miškingose vietovėse, kur dėl stipraus vėjo laužomi ir audros verčiami medžiai, krisdami pažeidė oro linijų laidus bei jų atramas. Dėl šių priežasčių 18 val. duomenimis daugiausia nukentėjusios vietovės, kuriose nutrauktas elektros tiekimas buvo:

  • Vilniaus mieste ir rajone – iš viso apie 10 tūkst. vartotojų, Trakų raj. – 1950.
  • Panevėžio raj. –  3968, Rokiškio raj. – 1562, Kupiškio raj. – 410.
  • Utenos raj. – 589, Molėtų – 1414, Zarasų – 760, Ignalinos – 727, Anykščių – 430.
  • Klaipėdos regione: Gargždų – 794, Šilalės – 579, Šilutės – 720, Tauragės – 350.
  • Kauno mieste ir raj. – 158, Jurbarko – 929, Prienų – 2487, Šakių – 750; Jonavos – 500.
  • Šiaulių regione: Raseinių – 1636, Radviliškio – 410.

E. Pareigio teigimu, bendrovė operatyviai organizuoja gedimų šalinimą. Vien per pirmąsias valandas likusių be elektros energijos skaičius buvo sumažintas keliais tūkstančiais. LESTO atsovo teigimu, situaciją apsunkina naujai užfiksuojami gedimai, nes stiprūs vėjo gūsiai nerimsta iki šiol. Iki vakaro operatyvinių brigadų skaičius buvo padidintas iki 236.

Informaciją apie elektros tiekimo situaciją LESTO atnaujins rytoj iki 9.00 valandos ryto. Informacija siunčiama elektroniniu paštu nacionalinės ir regioninės žiniasklaidos atstovams bei Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijai.

Pranešimai apie gedimus LESTO tinkle priimami kontaktų centro tel. 1802. Kontaktų centras šiuo metu dirba pasitelkęs papildomą skaičių darbuotojų, kurie ne tik priima pranešimus, bet ir informuoja klientus apie vykdomą elektros energijos tiekimo sutrikimų šalinimą LESTO teritorijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius