Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 17

Iki gegužės 31 d. sudaryta darbo grupė, turi pateikti pasiūlymus dėl Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo įgyvendinimo (atnaujinta 14.22 val.)

Vyriausybė pasitarime pritarė, kad būtų sudaryta teisės ekspertų darbo grupė, kuri iki gegužės 31 d. pateiks pasiūlymus, kaip įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą byloje pagal Rolando Pakso skundą prieš Lietuvos Respubliką dėl Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos garantuojamų teisių pažeidimo.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Užsakovų nuotr.

Kaip žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius, pirmadienį ministrų kabinetas aptarė teisės ekspertų darbo grupės sudėtį.

„Jai vadovaus Elvyra Baltutytė, įeis dar keletas žinomų teisininkų. Darbo grupei pavedama išanalizuoti Europos Žmogaus Teisių Teismo didžiosios kolegijos sprendimą byloje „Paksas prieš Lietuvą“ vykdymo būdus, išskirti ir įvertinti galimas alternatyvas, parengti apibendrintus pasiūlymus ir iki gegužės 31 dienos pateikti savo išvadas. (...) Kai gausim išvadas, tada toliau svarstysim“, – sakė premjeras.

Europos Žmogaus Teisių Teismas išaiškino, jog buvo pažeistas Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos Pirmojo protokolo 3 straipsnis, kadangi pareiškėjas neribotą laiką negali dalyvauti rinkimuose į parlamentą.

Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas nustatė, kad asmuo, kuris už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą, priesaikos sulaužymą buvo pašalintas iš Respublikos Prezidento, Konstitucinio Teismo pirmininko ir teisėjo, Aukščiausiojo Teismo pirmininko ir teisėjo, Apeliacinio teismo pirmininko ir teisėjo pareigų ar kurio Seimo nario mandatas buvo panaikintas, niekada negali užimti tokių Konstitucijoje nurodytų pareigų, kurių ėjimo pradžia pagal Konstituciją yra susieta su Konstitucijoje numatytos priesaikos davimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius