Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 12

Iki nepasitikėjimo Audriumi Siaurusevičiumi pritrūko dviejų LRT tarybos narių balsų (atnaujinta 17.33 val.)

Šeštadienį posėdžiavusi Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba nusprendė nereikšti nepasitikėjimo nacionalinio transliuotojo generaliniam direktoriui Audriui Siaurusevičiui.
Audrius Siaurusevičius
Audrius Siaurusevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Už tai, kad būtų pareikštas nepasitikėjimas, balsavo šeši, prieš – penki tarybos nariai, vienas biuletenis buvo sugadintas.

Pagal Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymą, LRT generalinis direktorius dėl tarybos pareikšto nepasitikėjimo gali būti atleistas iš pareigų nepasibaigus jo įgaliojimų laikui, jeigu už tai balsuoja ne mažiau kaip du trečdaliai visų tarybos narių. Iš viso taryba turi 12 narių.

Pasibaigus balsavimui LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius BNS sakė, kad siūlymui reikšti nepasitikėjimą nesulaukus reikiamo palaikymo, šis klausimas pagal esančią tvarką pusę metų negalės būti svarstomas.

„Klausimas į posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas bendru sutarimu po diskusijos viename iš pasitarimų“, – sakė D.Radzevičius.

Jis pažymėjo, kad šio klausimo pranešėjais paskirti tarybos nariai Artūras Račas, Eglė Pranckūnienė ir Auksė Balčytienė argumentus apibendrino uždarame posėdyje, į tarybos narių klausimus šeštadienį atsakė ir posėdyje dalyvavęs A.Siaurusevičius.

„Tarybos nariai galėjo turėti įvairių argumentų. Tarp jų – ir buvusio Reklamos departamento vadovo pareiškimai, ir pavaduotojos pasitraukimas“, – BNS sakė D.Radzevičius.

Tuometinis LRT Reklamos departamento direktorius Aidas Trumpickas prieš pasitraukdamas iš pareigų sausį pareiškė, kad A.Siaurusevičius savo vadovavimu komerciškai žlugdo nacionalinį transliuotoją.

Esu generalinis direktorius, su kuo galite mane ir pasveikinti, – sakė Audrius Siaurusevičius.Nuo gruodžio iš Lietuvos radijo direktorės pareigų atsistatydino Jurgita Litvinienė.

A.Siaurusevičius tikina jaučiąs tarybos palaikymą (papildyta 17.33 val.)

„Absoliučiai taip“, – klausiamas, ar po šešių tarybos narių išreikšto nepasitikėjimo jis dar jaučia palaikymą savo veiklai, sakė LRT generalinis direktorius.

„Esu generalinis direktorius, su kuo galite mane ir pasveikinti. Tęsiu veiklą nemažiau ryžtingai negu iki šiol“, – kalbėjo jis.

Vėliau savo iniciatyva dar kartą susisiekęs su BNS A.Siaurusevičius pridėjo, kad iniciatyvą reikšti nepasitikėjimą jis laikąs „destruktyvia tarybos nario Artūro Račo veikla, kuri patyrė fiasko“.

„Nežinau dėl kokių priežasčių A.Račas pasišalino iš posėdžio, kuriame toliau svarstoma strategija. Tai rodo, kad iš tiesų jam nerūpi tokie klausimai ir jis taryboje yra tik dėl vieno dalyko – nepasitikėjimo“, – dėstė A.Siaurusevičius.

Beveik prieš metus LRT taryba taip pat nepritarė iniciatyvai reikšti nepasitikėjimą generaliniu direktoriumi.

A.Siaurusevičius LRT generalinio direktoriaus pareigas eina nuo 2008 metų balandžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius