Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 28

Įklimpo ir automobilio savininkas, ir valstybė

7 tūkstančiai litų. Tiek palangiškis turi susimokėti už tai, kad beveik metus policijos nurodymu specialioje aikštelėje buvo saugomas jo automobilis. Tai daugiau, nei kainuoja mašina.
Tvora
Tvora / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Volkswagen Palanga

„Palangos policininkai niekuo nesiskiria nuo reketininkų: neteisėtai atėmė mano automobilį ir atidavė savo draugams. Šie dabar už jį iš manęs reikalauja tiek, kiek pati mašina nebekainuoja“, – „Lietuvos rytui“ skundėsi Palangos gyventojas 70-metis Liudvikas Beniušis.

Greitai sukaks metai, kai pensininkas negali važinėti savo automobiliu „Volkswagen Vento“, nes policija jį atidavė saugoti Kretingos bendrovei „Okreta“. Dabar aiškėja, kad mašina iš palangiškio buvo paimta be teisinio pagrindo.

Tačiau L.Beniušis 13 metų senumo automobilį galės pasiimti tik tada, kai bendrovei už jo saugojimą sumokės 7 tūkstančius litų – po 20 litų už dieną ir 500 litų už mašinos atgabenimą.

L.Beniušio bėdos prasidėjo praėjusių metų gegužę, kai kaimynas jį apkaltino įvažiavus į tvorą ir pabėgus iš eismo įvykio vietos. Palangiškis dievagojasi į jokią tvorą neįvažiavęs.

Esą tuo metu, kai įvyko avarija, jis giedojo bažnyčios chore. Tai gali paliudyti visi choristai. Tačiau apžiūrėję „Volkswagen Vento“ kėbulą policijos pareigūnai nustatė, jog pensininkas savo mašina sugadino svetimą turtą.

Neseniai L.Beniušis sužinojo, kad jau gali atsiimti mašiną, tačiau prieš tai turi sumokėti saugojimo išlaidas.

„Jeigu dabar teismas nustatys, kad policijos pareigūnai buvo neteisūs, už automobilio saugojimą bendrovei „Okreta“ turės sumokėti valstybė“, – pripažino Algimantas Domarkas, Palangos policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius