Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Įkurti Kauno kino studiją pasiūlęs vicemeras Stanislovas Buškevičius neketina tapti aktoriumi

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė, kad mieste būtų įkurta Kauno kino studija. Iš karto po šio sprendimo žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad idėjos autorius, mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, ketina vaidinti pirmajame filme, kurį kurs nauja studija. Pasipiktinęs tokiais gandais politikas suskubo juos paneigti.
Projekto „Žvaigždžių fabrikas“ filmavimas Kaune
Šią žiemą vicemeras S.Buškevičius nusifilmavo viename iš būsimo TV projekto „Žvaigždžių fabrikas“ epizodų. Tačiau tapti aktoriumi ir filmuotis Kauno kino studijos projektuose jis tvirtino neketinantis. / A.Koroliovo nuotr.

„Esu Kauno kino studijos įkūrimo autorius ir sprendimo projekto iniciatorius, tačiau filmo, kuris bus skirtas paminėti 1863 sukilimą bei vieną šio sukilo vadų kunigą A.Mackevičių, idėjos autorius yra režisierius Vytautas Balsys. Jis entuziastingai palaikė mano idėją dėl studijos steigimo, bet sumanymas kurti filmą apie kunigą Antaną Mackevičių jam gimė žymiai vėliau. Aš džiaugiuosi, kad Kaune ruošiamės pastatyti paminklą šiai istorinei asmenybei, bet vaidinti šiame filme tikrai neketinu, juk Lietuvoje yra puikių profesionalių aktorių“, – pasakojo S.Buškevičius.

Jis pasakojo, kad idėja dėl kino studijos kilo žiūrint Rygos kino studijos retrospektyvinius kino filmus.

„Tikrai darosi skaudu, kai palygini mūsų šalies kino pramonę su mūsų kaimynų. Per 20 Lietuvos nepriklausomybės metų nebuvo sukurta tiek istorinių filmų, kaip pavyko Latvijoje. Mums yra kur tobulėti, galime tik mokytis iš kaimynų. Tikiu, kad Kauno kino studijos įkūrimas atgaivins Lietuvos kino pramonę“, – savo mintinis dalijosi vicemeras.

VšĮ Kauno kino studija steigėjai yra savivaldybė, verslininkas Edvinas Bindokas ir režisierius Vytautas Balsys. Planuojama, kad naujoji studija versis iš savo veiklos, taip pat ketina pretenduoti į Kultūros ministerijos kino projektams skiriamą paramą. Lėšų pritraukti tikimasi ir iš Europos Sąjungos fondų, taip pat privačių rėmėjų.

Be pagrindinės savo veiklos, t.y. pilnametražių vaidybinių filmų gamybos, studija planuoja vykdyti ir šalutines veiklas (seminarai, kursai, kino festivaliai ir pan.), kurios garantuotų reikalingą pinigų srautą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius