-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 22

Įkvepiantis trombono skambėjimas

„Klaipėdos muzikos pavasario“ festivalis netrukus sulauks ypatingo svečio iš Vokietijos Mike’o Svobodos, kuris pasirodys dviejuose festivalio renginiuose trombonininko ir kompozitoriaus amplua.
M.Svoboda šį kartą Klaipėdoje viešės net penkias dienas.
M.Svoboda šį kartą Klaipėdoje viešės net penkias dienas. / Koncertų salės nuotr.

Šiandien, 19 val., videoklube „Įkvepiantis trombono menas“ atsiskleis M.Svobodos išradingumas ir meistriškumas grojant trombonu ir kitais panašios kilmės instrumentais. Bus rodomos jo koncertinės programos „Alphorn Therapy“ ir „Kopa“, kurią buvo galima išgirsti 1995 metų Klaipėdos naujos muzikos festivalyje.

Būtent šio festivalio metu ir įvyko pirmoji klaipėdiečių pažintis su talentingu muziku. M.Svoboda tada savo pasirodymą pradėjo Karlheinzo Stockhauseno kūriniu „Signalai – Invazijos“. Jau pirmosios minutės suintrigavo klausytojus. Neįprasta buvo tai, kad trombonininkas grojo ne scenoje, o vaikščiodamas tarp publikos.

Antrąkart uostamiestyje M.Svoboda profesionalumu stebino 2007-ųjų „Permainų muzikoje“, kur pasirodė su kolega akordeonininku  Stefanu Hussongu.

Muzikantas nuolat dalyvauja įvairiuose festivaliuose kaip trombonininkas ir kompozitorius, be to, kaip solistas jis koncertuoja su žymiais Europos orkestrais, groja įvairiuose džiazo ansambliuose. Beje, 2004 ir 2008 metais atlikėjas dalyvavo „Gaidos“ festivaliuose Vilniuje, kur atliko ir lietuvišką muziką.

Trečioji trombonininko viešnagė Klaipėdoje truks net penkias dienas.

Šį vakarą, 19 val., Koncertų salėje bus rodomas videoklubas „Įkvepiantis trombono menas“. Penktadienį, 18 val. trombonininkas gros drauge su Klaipėdos kameriniu orkestru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius