Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 30

Ilgi mėnesiai be elektros

Savivaldybės nuomojamuose butuose gyvenantiems žmonėms be elektros tenka verstis kelis mėnesius. Viename iš tokių būstų gyvenanti Olga Popkova, net ir sumokėjusi apie 300 Lt siekusią skolą, elektros nesulaukia nuo praėjusios vasaros.
Nepaisant to, kad socialinio būsto nuomininkai sumoka turėtas skolas, dalis jų elektros energijos tiekimo atnaujinimo taip ir nesulaukia.
Nors žmonės, gyvenantys socialiniuose būstuose, sumoka turėtas skolas, dalis jų elektros energijos tiekimo atnaujinimo taip ir nesulaukia. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

„Su žvakėmis gyvename nuo liepos mėnesio. Skalbtis bei lygintis drabužių einu pas kaimynus“, – guodėsi tris mažamečius vaikus auginanti O.Popkova. Anot jos, nors skolą sumokėjo, elektros tiekėjai vis tiek neįjungia energijos, nes sutartį nori daryti ne su ja kaip nuomininke, o su savivaldybe.

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės teigimu, uostamiestyje yra pora šeimų, kurios sumokėjo elektros tiekėjams skolas, tačiau vis tiek gyvena tamsoje.

Į teismą ir prokuratūrą dėl elektros tiekimo problemų kreipėsi 15 šeimų, gyvenančių savivaldybės nuomojamuose butuose. „Kiek žmonių kreipėsi, tiek buvo ir teismų sprendimų atnaujinti elektros tiekimą. Pastaruoju metu prokurorams išsiųsti dar du prašymai, tarp kurių yra ir O.Popkovos. Tikimės, kad ir dabar bus priimtas palankius sprendimus“, – sakė D.Netikšienė.

Anot jos, ateityje žadama pokyčių, nes Lietuvos Aukščiausiajame Teisme yra priimti du sprendimai. Jie palankūs savivaldybėms bei jų nuomininkams, todėl ateityje neturėtų kilti panašių problemų.

D.Netikšienės teigimu, elektros tiekėjai negalės nesudaryti sutarčių ir neatnaujinti elektros tiekimo, jei nuomininkai atsiskaito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius