Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 01

Ilja Laursas: „Į pasaulį įdiegčiau taikos programėlę“

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ Lietuvos visuomenę kviečia dar vienai žmogiškumo pamokai – visą spalį trumpuoju numeriu 1419 kviečia aukoti politinio konflikto zonoje atsidūrusiems Luhansko, Donecko ir Krymo srityse gyvenantiems Ukrainos vaikams.
Ilja Laursas
Ilja Laursas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šią iniciatyvą mielai palaiko ir pastaruoju metu Lietuvoje viešintis verslininkas Ilja Laursas. Prisimindamas savo linksmą ir nerūpestingą vaikystę Kauno daugiabutyje, I. Laursas tikina įsivaizduojąs, ką reiškia į ramų vaiko gyvenimą įsiveržiantis nestabilumas ir konfliktai.

VO „Gelbėkit vaikus“ nuotr./Ukrainietis
VO „Gelbėkit vaikus“ nuotr./Ukrainietis

„Jau vien vaikiškas susipykimas su vyresniuoju broliu, su kuriuo dalindavomės kambariu, namie pasėdavo tam tikrą įtampą, norėdavau, kad nemaloni situacija kuo greičiau pasibaigtų“, – prisimena verslininkas ir priduria, kad bet kokio, kad ir rimčiausio vaikiško susiginčijimo net negalima palyginti su tuo, ką tenka patirti konfliktinėse Ukrainos teritorijose gyvenantiems vaikams. „Sugriaunamos ar uždaromos mokyklos, žūsta giminaičiai ir draugai, artėja šalta žiema – visa tai tenka patirti konfliktų zonose atsidūrusiems Ukrainos vaikams“, – samprotauja verslininkas ir pajuokauja, jog jei tik galėtų, į pasaulį įdiegtų taikos programėlę.

I.Laurso veide išsyk atsiranda susirūpinimas prisiminus Ukrainoje gyvenančius artimuosius, tačiau verslininkas tiki, kad ukrainiečiai stipri tauta tikrai sugebėsianti pasirūpinti savimi. „Iš kitos pusės, nors ir simbolinis finansinis bei moralinis lietuvių palaikymas Ukrainos gyventojams yra neįkainojamas“, – mano pašnekovas. 

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ primena, kad konflikto teritorijoje atsidūrusiems Ukrainos vaikams galima paaukoti skambinant arba siunčiant SMS trumpuoju numeriu 1419. Auka – 5 Lt (1,45 Eur).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius