Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 02 22

Įmins Taravos Anikės mįslę

Ketvirtadienį 17 val. I. Simonaitytės bibliotekos, Gerlacho palėpėje bus pristatyta Antano Stanevičiaus knyga „Taravos Anikės mįslė“
I.Simonaitytės bibliotekoje bus pristatoma nauja knyga.
I.Simonaitytės bibliotekoje bus pristatoma nauja knyga.

Pristatoma knyga tai iliustruota istorinė publicistinė apybraiža apie paminklo Klaipėdoje gimusiam prūsų poetui Simonui Dachui (1605 – 1659) atstatymą (1989), apie jo eilėraščio herojės Taravos Anikės prototipo Anos Neander gyvenimą su lietuvių raštijos pradininkais vyru Johanu Partacijumi ir sūnumi Frydrichu Partacijumi.

Daug laimingų atsitikimų lėmė, kad į pirmykštę vietą grįžtų ne tik „Taravos Anikė“, bet ir Simonas Dachas – po trijų amžių taptų savo gimtamiestyje garsiu poetu.

Taravos Anikė neatsiejamas Klaipėdos simbolis „kaip sugrįžo mergaitė, žiūrinti į gėlę? Kas ji, Taravos Anikė, apie kurią tebedainuoja vokiškai kalbančios šalys? Kuo poetas Simonas Dachas ir jo eilėraščio herojė svarbi mums, lietuviams?“ –  atsakymais į šiuos klausimus knygos pristatymo metu dalinsis Antanas Stanevičius.
 
Renginyje dalyvaus: knygos autorius Antanas Stanevičius, redaktorė Inga Matač, knygą pristatys folkloristai Kristina Blockytė ir Jonas Tilvikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius