Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

Individualių įmonių savininkai patys spręs, ar mokėti įmokas pensijų draudimui

Seimas priėmė Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas, kuriomis patikslino individualių įmonių savininkų bei ūkinių bendrijų tikrųjų narių draudimo pensijų socialiniu draudimu tvarką. Už šias pataisas balsavo 106 Seimo nariai, susilaikė 1.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad priimtomis pataisomis nutarta nustatyti, kad individualių įmonių savininkai bei ūkinių bendrijų tikrieji nariai pensijų socialiniu draudimu bus privalomai draudžiami tik gavę su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusias pajamas iš savo individualios įmonės ar ūkinės bendrijos. Šios pataisos galios laikinai – nuo 2010 m. liepos 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Šiuo metu individualių įmonių savininkams yra nustatyta prievolė kas mėnesį mokėti socialinio draudimo įmokas nuo išimamų savo reikmėms sumų, kurios negali būti mažesnės negu minimali mėnesinė alga.

Seimas taip pat priėmė protokolinį nutarimą, kuriuo siūloma Vyriausybei kompleksiškai peržiūrėti individualiųjų įmonių savininkų, ūkinių bendrijų tikrųjų narių ir kitų savarankiškai dirbančių asmenų apmokestinimo valstybinio socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokomis tvarką, siekiant proporcingai paskirstyti įmokų naštą atskiroms savarankiškai dirbančių asmenų grupėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius