Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 10

Infekcija pajūryje panikos nebekelia

Didesnio pacientų srauto savaitgalį laukę pajūrio medikai lengviau atsikvėpė. Budinčios tarnybos sergančiųjų nesulaukė daugiau nei įprastai.
Meningokokinė infekcija gali negrįžtamai pažeisti smegenis, širdį.
Meningokokinė infekcija gali negrįžtamai pažeisti smegenis, širdį. / Eglės Petkutės/15 min.lt nuotr.

Į Vilnių ir Palangą atsėlinusi meningokokinė infekcija žmonėms įvarė baimės, kai pasiglemžė sostinės gimnazisto gyvybę. Ketvirtadienį ši klastinga liga diagnozuota ir Palangos Senosios gimnazijos auklėtiniui. Aštuoniolikmetis tebegydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Išsigandę palangiškiai puolė pas šeimos gydytojus ir nešini receptais apgulė miesto vaistines. Lentynos su antibiotikais gerokai ištuštėjo. Atsižvelgdama į gyventojų susirūpinimą Palangos valdžia suteikė galimybę pasitikrinti sveikatą ir pasikonsultuoti su gydytojais ir savaitgalį. Šeštadienį ir sekmadienį dirbo Palangos pirminės sveikatos priežiūros centras ir klinika Medvalakio gatvėje. Tačiau gydytojai budėjo ramiai. Šventosios ambulatorijoje po vieną budėjusios gydytojos per dvi dienas nesulaukė nė vieno paciento.

Įprastu ritmu dirbo ir uostamiesčio medikai. Klaipėdos sveikatos priežiūros centre veikianti Budinčio gydytojo tarnyba vakar iki pietų sulaukė penkių iškvietimų.
Palangos savivaldybė skyrė beveik 1 tūkst. Lt antibiotikams, kurie perduoti pirminės sveikatos priežiūros centrams.

Meningokokinė infekcija Klaipėdos apskrityje per paskutiniuosius penkerius metus kasmet nustatoma 3–8 pacientams. Palangos savivaldybėje per šį laikotarpį iki šiol nebuvo registruotas nė vienas šios ligos atvejis.

Infekcija plinta oro lašeliniu būdu, tačiau galima užsikrėsti ir kosint, čiaudint. Ligos pradžia yra ūmi: pakyla temperatūra, atsiranda stiprūs galvos skausmai, pykinimas, vėmimas, sąmonės sutrikimas, traukuliai, odos bėrimai. Pasireiškus bet kokiems užkrečiamosios ligos simptomams rekomenduojama kreiptis į gydytoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius