-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 01

Inga Valinskienė vyks į Afganistaną

Dainuoti ir šokti mėgstanti parlamentarė Inga Valinskienė savo talentu džiugins toli nuo tėvynės tarnaujančius krašto karius.
Inga Valinskienė
Inga Valinskienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Parlamento Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narė I.Valinskienė rengiasi į Afganistaną, pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“.

Seimo valdyba šią savaitę vienbalsiai pritarė jos komandiruotei į Afganistaną. Prašymą liberalcentristę drauge su delegacija išleisti į šią Azijos valstybę Seimo valdybai atsiuntė Krašto apsaugos ministerija (KAM). Ši nuolat rengia tokias išvykas į Afganistaną, kur tarnauja Lietuvos kariai, drauge pasiimdama ir dainininkų iš Lietuvos.

„Saugumo sumetimais negalime komentuoti delegacijos, vykstančios į Afganistano Islamo Respubliką, sudėties bei terminų, kada vizitas įvyks. Tačiau paprastai yra sudaromos sąlygos šalies valdžios atstovams, įvairiems pareigūnams, žurnalistams susipažinti su Lietuvos veikla Afganistane“, – paaiškino krašto apsaugos ministrės patarėja viešiesiems ryšiams Ugnė Naujokaitytė.

Paprastai į tokias keliones vyksta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos arba Užsienio reikalų komitetų nariai, o I.Valinskienė dirba Socialinių reikalų ir darbo komitete.

Neatmetama galimybė, kad I.Valinskienė surengs koncertą svetimame krašte tarnaujantiems Lietuvos kariams.

Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupėje (PAG) tarnauja apie 200 karių. Be Lietuvos atstovų, čia taip pat tarnauja Danijos, JAV, Gruzijos ir Ukrainos kariai. PAG stovykla įkurta provincijos centre Čagčarane (apie 350 km nuo Kabulo).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius