Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Ingrida Šimonytė: jei reikės, uždrausime per sieną neštis ir du pakelius cigarečių

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad įsigaliojus lengvesnio sienos su Baltarusija kirtimo sutarčiai, kontrabandos mastai Lietuvoje neišaugs.
Pasienio punktas
Pasienio punktas / VSAT nuotr.

„Jei reikės uždrausime ir tuos du pakelius cigarečių įsinešti“, – sakė I.Šimonytė. Ministrė pridūrė, kad jos nuomone, iš tiesų tokių drastiškų sprendimų nereiks.

Anot jos, žmonėms, gavusiems penkerius metus galiojantį leidimą lengviau kirsti Lietuvos-Baltarusijos sieną, nesinorės jo greitai prarasti už muitinės režimo pažeidimus.

Primename, kad Vyriausybė netrukus ketina teikti Prezidentei Daliai Grybauskaitei Lietuvos susitarimą su Baltarusija dėl bevizio režimo kelionių pasienio zonoje. Valstybės vadovė savo ruožtu teiktų jį patvirtinti Lietuvos Seimui.

Vyriausybė tikisi, kad šis susitarimas galėtų būti jau šiemet ratifikuotas abiejų šalių parlamentų ir jau kitąmet įsigaliotų.

Pernai rudenį Lietuva ir Baltarusija pasirašė sutartį dėl bevizio režimo taikymo asmenims, gyvenantiems abiejose šalyse pasienio zonoje – ne toliau kaip per 50 kilometrų nuo sienos.

Žmonėms, gyvenantiems šioje zonoje, į kurią įeina ir Vilnius bei Gardinas, reikės gauti 20 eurų kainuojantį daugkartinį leidimą nuvykti į kaimyninės valstybės atitinkamą teritoriją.

Lietuvoje per 50 kilometrų nuo sienos su Baltarusija gyvena apie 800 tūkstančių žmonių, atitinkamoje teritorijoje Baltarusijoje yra apie 600 tūkst. gyventojų.

Dvišalis susitarimas įsigalios tik tuomet, kai jį ratifikuos Lietuvos ir Baltarusijos parlamentai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius