Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05

Inspekcija: radiacinio pavojaus po avarijos Astravo AE nekilo

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija teigia neturinti informacijos, kad dėl galimo incidento Baltarusijoje statomoje Astravo atominėje elektrinėje būtų kilęs radiacinis pavojus.
Avarija Astravo atominėje elektrinėje
Avarija Astravo atominėje elektrinėje

Baltarusijos žiniasklaida pranešė, kad balandžio viduryje elektrinėje esą sugriuvo tarp reaktorių statomų dirbtuvių atraminės konstrukcijos. Pasak inspekcijos viršininko Michailo Demčenkos, iš turimos informacijos sprendžiama, kad incidentas buvo techninio pobūdžio.

„Įvyko tam tikras statybinis incidentas. Kol kas neįvyko jokio branduolinio incidento, kuris būtų susijęs su būsimos atominės elektrinės veikla. Jokio radiacinio pavojaus būti negali ir neturėtų būti.

Blogiausiu atveju įvyko incidentas su statybinėmis medžiagomis. Tai meta šešėlį ant statybos darbų kokybės.

Galima kelti klausimą, ar Astravo elektrinėje vykdomos statybos yra saugios ir kaip tai gali paveikti elektrinės saugą“, – komentavo Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos viršininkas M.Demčenka.

Tuo metu Astravo atominės elektrinės atstovai neigia informaciją apie incidentą jėgainėje. Jėgainės atstovas tikina, kad paskleista informacija yra gandai, o elektrinės statybas „prižiūri dešimtys inspekcijų“. Baltarusijos ambasada Vilniuje taip pat sako neturinti jokios informacijos apie galimą incidentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius