-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 27

Inžinieriai dar kartą įrodė, kad jie yra Sausumos pajėgų elitas

Nuo rugpjūčio 23 iki 26 d. Lietuvos kariuomenės Gaižiūnų poligone ir Jonavos bei Kaišiadorių rajonų apylinkėse vyko Geriausio Sausumos pajėgų pėstininkų skyriaus varžybos. Varžybose dalyvavo 8 Sausumos pajėgų padalinių skyriai iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Geriausio Sausumos pajėgų pėstininkų skyriaus varžybos
Geriausio Sausumos pajėgų pėstininkų skyriaus varžybos / srž. mjr. Eglando Višinsko nuotr.

Svečių teisėmis varžybose dalyvavo Latvijos, Lenkijos, Portugalijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenių pėstininkų skyriai. Pirmą kartą šiose varžybose varžėsi nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai ir skyrius iš Portugalijos. Dėl geriausio skyriaus titulo varžėsi ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono 1 inžinerijos kuopos kovinių inžinierių skyrius, vadovaujamas skyriaus vado srž. Vytauto Kriaučiūno.

Šiais metais inžinieriai dar kartą įrodė, kad jie yra Sausumos pajėgų elitas, rašoma KAM pranešime spaudai. Dalyvaudami Geriausio Sausumos pėstininkų skyriaus varžybose Inžinerijos bataliono kovinių inžinierių skyrius tarp padalinių iš Lietuvos užėmė 1 – ąją vietą, o bendroje įskaitoje garbingai liko antri, nusileidę tik mūsų kaimynams latviams.

Inžinierių skyrius buvo sudarytas iš skyriaus vado srž. Vytauto Kriaučiūno, gr. Vaido Galecko, gr. Eimanto Augūno, vyr. eil. Vytauto Čereškevičiaus, vyr. eil. Dariaus Sabaliausko, eil. Juozo Babiliaus, eil. Šarūno Andriulaičio, eil. Luko Paukštelio. Po varžybų srž. Vytautas Kriaučiūnas sakė: „Varžybos buvo fiziškais sunkios, reikėjo daug eiti, kai kur bėgti, užduotys nors ir labai įdomios, bet irgi ne iš lengvųjų, tačiau vyrai mane nustebino aukšta vidine motyvacija, kurios dėka mes ir nugalėjom“. Geriausiam skyriui atiteko ne tik garbė, bet ir specialiai šiam renginiui pagaminta pereinamoji taurė. Pirmiausia nugalėtojus pasveikino Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vadovybė. Bataliono vadas mjr. Ramūnas Jurskis pasidžiaugė aukštais karių pasiekimais ir įteikė kariams atminimo dovanas.

Visas Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kolektyvas didžiuojasi Geriausio Sausumos pajėgų pėstininkų skyriaus varžybų nugalėtojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius