-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 23

Irena Degutienė: Dainius Kreivys turi įsiklausyti į prezidentės nuomonę

Prezidentės Dalios Grybauskaitės raginamas trauktis iš pareigų ūkio ministras Dainius Kreivys turi įsiklausyti į šalies vadovės nuomonę, sako Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Be tų teisinių dalykų – ką atsakys Vyriausioji tarnybinės etikos komisija – yra ir politinė atsakomybė, politinis aspektas, nes ministras yra politikas, ir politikui turbūt visiškai yra kitokie reikalavimai nei valstybės tarnautojui. Ministras turėtų įsiklausyti į valstybės vadovės nuomonę šioje situacijoje“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė I.Degutienė.

Ministras turi pats gerai pamąstyti, gerai įvertinti, bet svarbiausia – įvertinti valstybės vadovės nuomonę ir sprendimą ir priimti politinį sprendimą, kalbėjo ji.

I.Degutienė ir D.Kreivys priklauso Tėvynės sąjungai–Lietuvos krikščionims demokratams.

„Tai yra jaunas, protingas žmogus, kuris tuo labiau sako, kad „nesu įsikibęs kėdės“. Jis turėtų padaryti teisingą sprendimą. Ministras turi pats gerai pamąstyti, gerai įvertinti, bet svarbiausia – įvertinti valstybės vadovės nuomonę ir sprendimą ir priimti politinį sprendimą“, – kalbėjo ji.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius gina D.Kreivį ir teigia, kad dėl jo ateities su politikais ir prezidente bus tariamasi kitą savaitę, po savaitgalį vyksiančių savivaldos rinkimų.

Seimo pirmininkė išsiskyrusias jos ir premjero pozicijas sako esant dėl „skirtingo vertinimo kampo“.
„Kiekvienas turime savo nuomonę ir skirtingu kampu vertiname. Aš vertinu per politinės atsakomybės prizmę, gerbiamas premjeras vertina per dalykinius, teisinius dalykus“, – žurnalistas Seime vėliau sakė parlamento vadovė.

„Kalbant apie teisinius dalykus arba dalykiškai, į ką premjeras daugiau ir atkreipia dėmesį, aš tikrai nesu ta vertintoja, kuri galėtų pasakyti, ar ministras yra pažeidęs viešuosius ir privačius interesus, ar tai yra įvairių suinteresuotų grupių, kurioms nepatinka ministro veikla, puolimas, tačiau aš kalbu apie politinį vertinimą ir politinę atsakomybę“, – pabrėžė I.Degutienė.

Seimo pirmininkė taip pat sakė neįsivaizduojanti, kaip Vyriausybėje gali dirbti ministras, neturintis prezidentės pasitikėjimo, ir sakė iš D.Kreivio besitikinti, jos žodžiais, teisingo sprendimo.

Pirmadienį šalies vadovės atstovas Linas Balsys tvirtino, kad, prezidentės nuomone, ūkio ministras yra politiškai susikompromitavęs ir trukdo dirbti Vyriausybei.

„Aš nelabai įsivaizduoju praktiškai, kaip ministras toliau galėtų dirbti Vyriausybėje, jeigu valstybės vadovė, kuri kartu su Vyriausybe yra atsakinga už veiklą valstybėje, išreiškė nepasitikėjimą ir sako, kad jam reikia atsistatydinti. Aš neįsivaizduoju, būdama politikė, kaip aš galėčiau likti tame poste ir dirbti kartu su prezidente“, – kalbėjo I.Degutienė.

Prezidentė praėjusį antradienį pareiškė nepasitikinti D.Kreiviu. Ji tokią poziciją išsakė viešojoje erdvėje iškilus abejonėms, jog D.Kreivys supainiojo viešuosius ir privačius interesus skirstydamas Europos Sąjungos (ES) paramą.

Pirmadienį šalies vadovės atstovas Linas Balsys tvirtino, kad, prezidentės nuomone, ūkio ministras yra politiškai susikompromitavęs ir trukdo dirbti Vyriausybei.

Pats ministras, pasak jo patarėjos, laikosi pozicijos dirbti toliau.

I.Degutienė teigia, kad D.Kreivio istorijos nereikia sieti su būsimu žmonių pasirinkimu per savivaldos rinkimus.

„Ne D.Kreivys kandidatuoja į savivaldybę, tačiau kiekvienas miestas, rajonas turi savo kandidatus. Nenorėčiau sutapatinti šios vyriausybiniame, valstybiniame lygmenyje esančios situacijos su savivaldos rinkimais, tikrai du absoliučiai skirtingi dalykai, (...) nematyčiau kažkokių didelių sąsajų“, – kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius