Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 12

Irena Degutienė: jeigu ne Arūnas Valinskas, po 2008 metų rinkimų būtume likę opozicijoje

Seimo narė konservatorė Irena Degutienė tikina – jeigu ne Arūnas Valinskas ir jo sukurta Tautos prisikėlimo partija, Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai po 2008 metų Seimo rinkimų greičiausiai būtų likę opozicijoje.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dabar, retrospektyviai, aš galiu tik pasakyti – jeigu ne Arūnas Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija, ir jeigu jie nebūtų atėję į tą koaliciją 2008 metais, taigi mes, ko gero, būtume likę opozicijoje. Neužteko vien tik liberalcentristų ir Liberalų sąjūdžio“, - sakė I.Degutienė.

Jos teigimu, pasirinkimas tuomet buvo labai mažas.

2008 metais konservatoriai valdančiąją koaliciją sudarė su Liberalų ir centro sąjunga, Liberalų sąjūdžiu, Tautos prisikėlimo partija.

Tokias mintis I.Degutienė išsakė sekmadienį konservatorių partijos suvažiavime rodytame filme apie konservatorius, mininčius dvidešimtmetį.

Suvažiavimo pradžioje partiečiai pasveikino Andrių Kubilių, perrinktąjį konservatorių partijos lyderį. Nuo dabar jis oficialiai pradeda naują dviejų metų partijos pirmininko kadenciją.

Partiečiai A.Kubiliui šia proga padovanojo medaus.

„Visi puikiai žinome, kad mūsų partijos pirmininkas yra nežmoniškai darbštus. Tai simbolizuoja ne tik jį, kaip patį, bet ir mūsų visą partiją. Partija skaitlinga, visi ištikimi tėvynei ir darbštūs. Tai kaip dūzgiantys avilys. Visi po truputį nešam į Lietuvos iždą, Lietuvos avilį. Palinkėkime sveikatos pirmininkui – kasdien po šaukštelį medaus, kuris tikrai nepakenks“, - kalbėjo Raimundas Alekna.

Sekmadienį konservatoriai ketina svarstyti pratęsti partijos pirmininko kadenciją nuo dviejų iki keturių metų. Jei pasiūlymui bus pritarta, partijos pirmininko rinkimai bus rengiami kartu su rinkimais į Seimą 2016 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius