-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

Irena Degutienė: „Per Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rinkimų kampaniją išryškėjo abu vertybiniai partijos sparnai – liberalesnis ir konservatyvesnis“

Per Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimų kampaniją išryškėjo abu vertybiniai partijos sparnai – liberalesnis ir konservatyvesnis, sako Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
Irena Degutienė
Irena Degutienė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„(...) šių rinkimų metu pagal didelių vakarietiškų partijų tradiciją pagaliau kristalizavosi ir įgavo aiškesnius kontūrus abu vertybiniai partijos sparnai – liberalesnis ir konservatyvesnis“, – teigė I.Degutienė, pirmadienį dėkodama savo rėmėjams už paramą.

Dviejų lygiaverčių kandidatų dalyvavimą partijos pirmininko rinkimuose ji pavadino demokratėjimo, atvirumo, vertybinio išsigryninimo, atsinaujinimo procesu.

„Jis turi tęstis, partija turi keistis iš esmės, nes tik einant šituo keliu partijos gali tapti populiaresnės, patraukti paskui save daugiau piliečių“, – teigė I.Degutienė partijos rinkimų interneto svetainėje paskelbtame komentare.

Šeštadienį paaiškėjo, kad valdančiosios TS-LKD lyderio rinkimus laimėjo dabartinis partijos vadovas premjeras Andrius Kubilius.

Už jį balsavo 5 tūkst. 546 konservatoriai, už jo varžovę I.Degutienę – 4 tūkst. 628 partijos nariai. TS-LKD pirmininkas renkamas dvejiem metams.

Anot parlamento vadovės, partijos pirmininko rinkimai atsakė į konservatoriams svarbų klausimą – kas ves partiją į Seimo rinkimus ir su kokiomis svarbiausiomis programinėmis nuostatomis.

„Tikiu, kad partijos pirmininkas nepamirš savo svarbiausių priešrinkiminių pažadų: stiprinti partijos skyrius, didesnį dėmesį skirti partijos bendruomenėms, plėtoti vidinę demokratiją, išgirsti kuo platesnes nuomones, svarbiausius klausimus partijoje spręsti per plačius klausymus ar apklausas“, – viešoje padėkoje partijos nariams sakė TS-LKD vicepirmininkė.

Ji tvirtino tikinti, kad „partijos pirmininkas, priimdamas sprendimus įsiklausys ir už jį nebalsavusių per 4 tūkst. partiečių nuomonę, kad apskritai svarbiausi sprendimai bus priimami pirmiausia pasitarus su partiečiais“.

TS-LKD yra didžiausia valdančioji partija. Ji deklaruoja turinti apie 16,5 tūkst. narių.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė TS-LKD pirmininko rinkimuose pasirodė geriau negu tikėtasi, o dabar partijos laukia iššūkis konsoliduoti jėgas, sako politologai.

„Daugelis nesitikėjo, kad I.Degutienė gaus tiek balsų. Todėl, ko gero, jos pozicijos sustiprėjo“, – BNS pirmadienį sakė politologas Algis Krupavičius.

Šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad konservatorių lyderiu perrinktas premjeras Andrius Kubilius gavo 5,5 tūkst balsų, už I.Degutienę balsavo 4,6 tūkst. partijos narių.

Politologas Kęstutis Girnius sutinka, kad daugelis tikėjosi ryškesnės A.Kubiliaus persvaros, ir po tokių rezultatų bei audringos rinkimų kampanijos gali būti sudėtinga pasiekti vidaus konsolidaciją.

„Reikės rasti pusiausvyrą – kad A.Kubilius atsižvelgtų į tuos, kurie nepalaikė jo, o I.Degutienės šalininkai suprastų, kad pralaimėjo ir turi vieningai veikti. Nemanau, kad konsolidaciją pavyks lengvai pasiekti. Vieni gali sakyti: “mes laimėjome, jūs turite klausyti„, o kiti galbūt mėgins tęsti kovą“, – BNS sakė K.Girnius.

„Galbūt viena ar kita pusė stengsis patraukti žmones į partiją, kad sustiprintų pozicijas“, – svarstė politikos ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius