-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12

Irena Degutienė: Sauliaus Stomos vietoje pasitraukčiau iš Seimo ir iš politikos

Seimo pirmininkė Irena Degutienė tvirtina, kad atsidūrusi kolegos konservatoriaus Sauliaus Stomos vietoje ji pasitrauktų ir iš parlamento, ir iš politikos. Kita vertus, ji teigia nesuprantanti, kam žurnalistams reikėjo surengti tokią provokaciją.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Sauliaus Stomos vietoje pasitraukčiau iš politikos, tai reiškia, kad ir iš Seimo“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovė.

Istoriją, į kurią pateko jos kolega, I.Degutienė pavadino nemalonia.

Ji atkreipė dėmesį, kad šis atvejis parodė, kaip nuvertintos Seimo narių padėjėjų pareigos. Mat dabar atrodo, kad parlamentaras vos susižavi mergina ir iškart jai siūlo padėjėjos darbą vien dėl to, kad ji simpatiška.

„Negi Seimo nariai nesusigaudo, kad tavo darbo kokybė priklauso nuo to, kokią turėsi padėjėjų komandą – ar tai bus kvalifikuoti žmonės, ar nekvalifikuoti žmonės?“ – stebėjosi I.Degutienė.

„Reikia rinktis labai atsakingai, o ne pagal tai, ar ilgom kojom, ar ilgais plaukais bus padėjėja. Yra taip nuvertinta šita pareigybė, kuri yra labai atsakinga. Seimo narys yra politikas ir jam reikia vieno ar kito specialisto patarėjo. Geriausia, kad tai būtų ar politikos mokslus, ar teisės, ar ekonomikos mokslus baigęs žmogus, tai, ko mums reikia kasdieniniame parlamento darbe“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Kita vertus, politikė svarstė nesuprantanti, kam televizijos žurnalistams reikėjo surengti provokaciją ar eksperimentą su žavia mergina.

„Nereikia kurti sąmokslo teorijų, bet gali kilti įvairių minčių, kodėl to reikėjo ir kas už to stovi“, – sakė I.Degutienė.

Pramoginės televizijos laidos kūrėjai prisipažino, kad apsimetę seksualia žavia mergina daugeliui Seimo narių vyrų per vieną socialinį tinklalapį internete išsiuntė kvietimus draugauti. Atsakiusiems parlamentarams pasiūlyta ateiti į pasimatymą.

Praėjusią savaitę parodyta slapta filmuota medžiaga, iš kurios galima suprasti, kad jauną merginą, su kuria susipažino internete, Seimo narys S.Stoma žada įdarbinti padėjėja, tačiau prieš tai siūlė jai nuvažiuoti prie jūros savaitgaliui „bandomajam laikotarpiui“.

Pats parlamentaras tvirtina, kad medžiaga iškarpyta, pokalbis apie įdarbinimą buvo išprovokuotas, ir dėl asmens privatumo pažeidimo paskelbė planuojantis kreiptis į teisėsaugą.

Šią istoriją tiria ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, ir Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius