-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 19

Irena Degutienė TS-LKD pirmininko rinkimų rezultatų nesieja su politiniais postais

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia, jog Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimų rezultatai nebus siejami su politiniais postais.
Konservatorių rinkimų štabas
Konservatorių rinkimų štabas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Absoliučiai nieko bendro neturi premjero ar Seimo pirmininko pareigos su partijos pirmininko pareigomis“, – žurnalistams sakė I.Degutienė.

Politologų svarstymus, esą pralaimėjęs šiuos rinkimus premjeras Andrius Kubilius gali palikti postą, ji vadino spekuliacijomis, kurios „neturi jokios realios baigties“.

Seimo pirmininkė pabrėžė, jog tiek ji, tiek premjeras turi vykdyti savo įsipareigojimus, o vidiniai partijos reikalai neturės įtakos šalies stabilumui.

„Čia turbūt negalima spekuliuoti šitais dalykais. Ir A.Kubilius turi atsakomybę bei pareigą tęsti Vyriausybės veiklos uždavinius. Lygiai taip pat aš pagal savo pareigas turiu tam tikrus įsipareigojimus, ir aš juos turiu įvykdyti iki kadencijos pabaigos. Partijos pirmininko rinkimai yra visiškai skirtingas dalykas“, – aiškino ji.

Tuo pačiu ji pabrėžė, jog TS-LKD pirmininko rinkimai partijai buvo itin naudingi. „Tas sujudimas partijoje, kuris vyko visą šį mėnesį, tai aš linkėčiau, kad visose partijose tokie sujudimai būtų. Kiekvienas partijos narys skaitė, domėjosi, ėjo į susitikimus su kandidatais. Vyko tikras partinis gyvenimas, kurio kartais tikrai pritrūksta. Kraujas buvo pravarinėtas stipriai, tai nuo to tikrai laimėjo tik partija“, – sakė I.Degutienė.

TS-LKD pirmininko rinkimai vyks gegužės 20-21 dienomis. Galutiniai rinkimų rezultatai turėtų paaiškėti sekmadienį.

TS-LKD pirmininko rinkimuose dalyvauja du kandidatai: dabartinis lyderis, premjeras Andrius Kubilius ir partijos pirmininko pavaduotoja, Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Rinkimai bus laikomi įvykusiais, jei juose dalyvaus ne mažiau kaip pusė visų TS-LKD narių ir kandidatas surinks daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių partijos narių balsų. Priešingu atveju, TS-LKD taryba turės skelbti pakartotinius partijos pirmininko rinkimus.

„Aš tiktai galiu pasakyti, kad man, kaip premjerui yra labai svarbu tie darbai, kurie iki šiol buvo vykdomi ir partijos narių mandatai energetikoj, fiskalinėj drausmėj, kovoje su oligarchais, su korupcija. Aš tikiu partijos narių išmintingu sprendimu“, – sakė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius