-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 03 15

Ireną Matijošaitienę Kauno miesto taryboje pakeis dainininkas Benjaminas Želvys

Tragiškai žuvusią Ireną Matijošaitienę Kauno miesto savivaldybės tarybos „Vieningo Kauno“ frakcijoje pakeis Benjaminas Želvys. 56 m. dainininkui savivaldos rinkimuose pritrūko kelių šimtų pirmumo balsų, kad taptų miesto tarybos nariu.
Benjaminas Želvys
Benjaminas Želvys / Teatro nuotr.

B.Želvys yra Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas. Jis 2011 m. vykusiuose savivaldos rinkimuose „Vieningo Kauno“ sąraše buvo įrašytas 13-uoju numeriu. Rinkėjų atiduoti pirmumo balsai lėmė, kad tenoras pakilo į 6-ąją sąrašo vietą. Jam pritrūko kelių šimtų balsų, kad patektų į Kauno tarybą.

„Vieningo Kauno“ frakcijos miesto taryboje seniūnas Povilas Mačiulis nekomentavo galimų permainų frakcijoje. „Mes to tikrai nesvarstėme, nes dabar netinkamas tam metas. Tikrai nekomentuojame dabar šitų dalykų“, – 15min.lt sakė P.Mačiulis.

Dainininkas plačiau komentuoti situacijos taip pat nepanoro. „Pirmiausia noriu pareikšti užuojautą šeimai, tai visiems baisi netektis. Mes Ireną puikiai pažinojome, tai geras, šiltas, nuoširdus žmogus. Ta netektis mus tik skaudina ir liūdina, tad ypatingo noro kalbėti apie jos vietos taryboje užėmimą, tikrai neturiu“, – portalui Lrytas.lt kalbėjo B.Želvys.

15min.lt primena, kad viena Irena Matijošaitienė nuo laiptų namuose nukrito ankstų antradienio rytą. Triukšmą išgirdęs jos vyras Visvaldas Matijošaitis iš karto įtarė kažką negero. Verslininkas tuoj pat iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Kauno savivaldybės tarybos narė buvo nuvežta į Kauno klinikas ir skubiai operuota.

Jai buvo nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo atliktos trys neurochirurginės operacijos. Tačiau visos medikų pastangos buvo bevaisės. Iš sukelto medikamentinio miego (dirbtinės komos) moteris taip ir neatsigavo.

Ketvirtadienį 14 val. jai buvo konstatuota smegenų mirtis, tačiau kūno gyvybinės funkcijos dar buvo palaikomos dėl donorų transplantacijos. Penktadienį, 5.42 val., išoperavus organus, kuriuos sutiko paaukoti jos artimieji, nuo I.Matijošaitienės kūno buvo atjungti gyvybines funkcijas palaikantys medicininiai aparatai ir konstatuota biologinė mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius