-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 21

Iš Darbo partijos pasitraukė vienas lyderių – buvęs kultūros ministras Šarūnas Birutis

Darbo partija prieš artėjančius rinkimus neteko vieno iš lyderių. Iš jos pasitraukė buvęs kultūros ministras, laikinai partijos pirmininko pareigas ėjęs Šarūnas Birutis.
Darbo partijos suvažiavimas : partijos pirmininko rinkimai
Darbo partijos suvažiavimas: partijos pirmininko rinkimai / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

15min šaltinių teigimu, Š.Birutis iš partijos pasitraukė dėl trinties su į partijos lyderio postą grįžusiu jos įkūrėju Viktoru Uspaskichu. Tiesa, pats buvęs kultūros ministras tokius gandus neigė ir pabrėžė, kad traukiasi ne dėl nesutarimų, o dėl asmeninių prioritetų.

„Priežasčių aš neįvardinsiu jums, nes jų konkrečių nėra. Tiesiog yra toks vidinis sprendimas, kad pasitraukiu“, – kalbėjo Š.Birutis.

„Tiesiog labai dėkingas ir partijai, nes ir Europos Parlamente buvau, ir Seime, ir Vyriausybėje, ir Vilniaus miesto savivaldybėje. Visas pozicijas užėmiau. Matyt, atėjo laikas, kai sugalvoji, kad reikia padaryti pertrauką, susidėlioti prioritetus“, – teigė politikas.

Jis pabrėžė, kad iš politikos traukiasi laikinai ir neplanuoja dalyvauti artimiausiuose rinkimuose. V.Uspaskicho sugrįžimą į partijos lyderio gretas jis įvertino kaip gerą žingsnį pačiai partijai.

„Manau, kad partijai tai yra teigiamas dalykas. Visgi, partijos nariai, elektoratas yra orientuoti būtent į Viktorą Uspaskichą. Jis mobilizuoja ir tą daro gana sėkmingai“, – sakė Š.Birutis.

V.Uspaskichas: „Nestabdžiau. Jei žmonės apsisprendžia, tai ką čia stabdysi“

15min susisiekus su V.Uspaskichu šis „plepalais“ pavadino kalbas apie nesutarimus su Š.Biručiu ar tolesnį partijos byrėjimą.

„Yra savų reikalų, asmeninių reikalų“, – paklaustas, kodėl traukiasi Š.Birutis, sakė Darbo partijos lyderis.

„Nestabdžiau, nes svarbūs visi, bet jei žmonės apsisprendžia, tai ką čia stabdysi. Palinkėjau sėkmės, padėkojau už darbą, buvimą kartu, pakviečiau į suvažiavimą, nes jaučiu pareigą įteikti padėką už visą darbą“, – pasakojo V.Uspaskichas.

Š.Birutis nuo 2017 metų laikinai vadovavo Darbo partijai iki praėjusių metų balandį vykusio partijos suvažiavimo, kai partijos pirmininku išrinktas V.Uspaskichas. Į šį postą kandidatavo ir Š.Birutis, tačiau prašymą atsiėmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius