Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 09

Iš degančio kelto „Lisco Gloria“ išgelbėti lietuviai namo bus parskraidinti sekmadienį (nuotraukos, video, atnaujinta 21:09 val.)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį iš degančio kelto „Lisco Gloria“ evakuotis priverstų Šilutės Vydūno gimnazijos moksleivių tėvai kategoriškai prieštarauja, kad jų vaikai į Lietuvą būtų atplukdyti kitu bendrovės „DFDS Seaways“ keltu.
Gaisras kelte
Gaisras kelte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tokiam sprendimui kategoriškai prieštaraujame. Toks žingsnis būtų visiškai nesuprantamas, juk vaikai ką tik patyrė didžiulę traumą, o dabar jiems vėl siūloma plaukti keltu“, – 15min.lt sakė prisistatyti nenorėjusi vieno iš keltu plaukusių moksleivių mama.

25 moksleiviai iš Lietuvos Vokietijoje praleido pastarąsias porą savaičių, kur dalyvavo mainų programoje. Moksleiviams yra 15–16 metų. Nė vienas iš jų sužeistas nebuvo.

„Kai kelte kilo gaisras, kai kurie moksleiviai dar nemiegojo, tačiau buvo ir tokių, kurie buvo prikelti iš miegų ir priversti evakuotis iš laivo taip, kaip buvo apsirengę, t.y. be batų ir pusmarškiniai“, – pasakojo moksleivio mama.
 
Gaisras kelte – ne vienintelė nelaimė, lydėjusi Vydūno gimnazijos moksleivius. Praėjusį sekmadienį, kartu su jais į Vokietiją vykusi mokyklos direktorė pakliuvo į automobilio avariją ir buvo paguldyta į ligoninę. Ji praėjusią naktį su savo moksleiviais neplaukė, nes vis dar yra prižiūrima medikų.

Moksleivius taip pat lydėjo ir dvi mokytojos.

„DFDS Seaways“: ieškome lėktuvo

Laivo savininkės, kuriame kilo gaisras, bendrovės „DFDS Seaways“ komunikacijos vadovas Vaidas Klumbys 15min.lt patvirtino, kad bendrovė sulaukė keltu plaukusių moksleivių tėvų reikalavimo jų vaikus į Lietuvą parskraidinti.

„Dabar vyksta intensyvios lėktuvo paieškos. Jie greičiausiai į Lietuvą bus parskraidinti lėktuvu. Greičiausiai iš Hamburgo“, – sakė V.Klumbys.

Ar kartu su moksleiviais ketinama parskraidinti ir kitus kelto keleivius, kol kas neaišku. Kaip sakė V.Klumbys, tai priklauso nuo to, kiek lėktuvų pavyks gauti.

Atnaujinta 17:07 val. V.Klumbys 15min.lt patvirtino, kad bendrovei pavyko surasti lėktuvą, tad keltu „Lisco Gloria“ plaukę keleiviai, į Lietuvą nenorintys sugrįžti kitu bendrovės keltu, bus parskraidinti lėktuvu.

„Lėktuvas tikrai bus suorganizuotas keleiviams pargabenti į Lietuvą. Jis iš Hamburgo turėtų išskristi apie 4:00 val. ryto“, – sakė V.Klumbys.

„Lisco Seaways“ atstovas taip pat teigė, kad norą į Lietuvą sugrįžti lėktuvu pareiškė ne visi kelto keleiviai: dalis vairuotojų ir įgulos nariai, preliminariais duomenimis, ketina sugrįžti su kitu bendrovės keltu.

Iš Hamburgo išskrisiantis lėktuvas pirmiausiai leisis Palangoje, o vėliau – Vilniuje.

V.Klumbys taip pat patvirtino, kad kelto gesinimo darbai tebesįtęsia.
 

Atnaujinta 19.23 val. Su naujienų portalu 15min.lt susisiekė vieno iš keltu plaukusių moksleivių giminaitis. Jis pasakojo, kad moksleiviams daugiausia streso buvo iš pat pradžių. „Jie liko be telefonų, dokumentų, kitų daiktų. Daugelis jų buvo net be batų. Iš pradžių jie patyrė nemažai streso, nes buvo išskirti į kelis laivus, tad nežinojo, kaip sekasi draugams ir kur jie yra. Tačiau Kylyje jie susitiko, ir dabar viskas gerai, jais yra rūpinamasi“, – pasakojo 15min.lt skaitytojas.

Jis taip pat patvirtino, kad moksleiviai po potyrių šeštadienio naktį nenori namo grįžti keltu.

Atnaujinta 19:54 val. Karinių Jūrų Pajėgų Viešųjų ryšių karininkas kpt. ltn. Antanas Brencius 15min.lt teigė, kad prieš 20 val. signalo, jog laivo gesinimo darbai jau baigti, dar nebuvo sulaukta. Kada būtų galima tikėtis šių darbų pabaigos, A.Brencius neprognozavo.

Atnaujinta 20:28 val. Bendrovės „Lisco Seaway“ atstovai patvirtino, kad Palangos oro uoste lietuviai turėtų nusileisti sekmadienį 6:00 val. ryto.

Atnaujinta 21.09 val. Vėl keičiama informacija apie tai, kada Palangoje turėtų nusileisti lėktuvas iš Vokietijos. Dabar skelbiama, kad lėktuvas iš Vokietijos išskris prieš 7 val. ryto ir Palangoje nusileis apie 9 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius