Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 21

Iš Londono į Vilnių parmynė dviračiais (nuotraukos)

Pirmadienio pavakarę sostinės Katedros aikštėje baigėsi žygis „Grižtam 2009“. Jo dalyviai – Anglijos Ruskino universiteto Kembridžo menų mokyklos studentai Manvydas Džiaugys ir Marius Puluikis – per dvi savaites dviračiais parmynė iš Londono į Vilnių. Vaikinams teko įveikti maždaug 2500 kilometrų.
Pirmadienį Vilniuje, Katedros aikštėje įvyko žygeivių, dviračiais per dvi savaites atkeliavusių iš Londono į Vilnių, sutikimas. Manvydas Džiaugys ir Marius Puluikis savo jėgomis įveikė maždaug 2500 km.
Marius Puluikis (kairėje) ir Manvydas Džiaugys dviračiais iš Londono į Vilnių važiavo dvi savaites. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Londonas

Ant dviračių Londone M.Džiaugys ir M.Puluikis sėdo rugsėjo 7 dieną. Žygio metu jie aplankė Lietuvos ambasadas Londone, Briuselyje, Hagoje ir Berlyne. Taip pat užsuko į Lietuvos konsulatą Seinuose.

Į Katedros aikštę dviračius atmynę jaunuoliai perdavė žygio vėliavą Prezidentūros atstovei. Jie sakė, kad savo kelione norėjo pasveikinti Lietuvą su tūkstantmečiu ir atkreipti dėmesį į opią emigracijos problemą. „Gaila, kad jaunimas linkęs emigruoti“, – kalbėjo vaikinai. Nors jie abu studijuoja užsienyje, tikino, kad grįžimas į gimtinę visuomet buvo jų planuose.

Svarbiausia – nusiteikti

Paklausti, kas kelionėje buvo sunkiausia, vaikinai peikė Lenkijos kelius. Esą šie labai vingiuoti, todėl minti dviratį, kai šalia važiuoja sunkvežimiai, sudėtinga. „Geriausi keliai Olandijoje. Jie labiausiai pritaikyti dviratininkams. Dviračiai ten gerbiami labiau nei automobiliai“, – kalbėjo M.Puluikis.

Vaikinai pasakojo, kad per dieną dviračiais įveikdavo apie 170 kilometrų. „Kartais būdavo ir 200“, – sakė M.Džiaugys. Jis pabrėžė, kad bene svarbiausia buvo psichologinis nusiteikimas. „Į priekį vedė mintis, kad važiuojam į Lietuvą“, – aiškino jis,

Vaikinai pasidžiaugė, kad oro sąlygos visą kelionės laiką buvo puikios. „Lijo tik vieną dieną, bet mes buvome tam pasiruošę“, – vienas per kitą pasakojo M.Puluikis ir M.Džiaugys.

Paklausti, ar išdrįstų pakartoti tokią kelionę, jaunuoliai susimąstė. „Galbūt į kitas valstybes, su nauja vėliava. Kodėl gi ne?“ – svarstė žygeiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius